Manapság fontos, hogy telefonunkat biztonságban tudjuk, de az is, hogy mindezt minél kevesebb szemét segítségével oldjuk meg. Milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre?

A 21. században új szempontok váltak fontossá a mindennapi életben: a divatosság, kényelem mellé felzárkózott fontos tényezőként a környezettudatosság, annak a szándéka, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk. Erre a komplex kihívásra ad választ a PhoneBázis lebomló telefontokja.

Telefonok védelme

Tagadhatatlan tény, hogy a modern élet egyik nélkülözhetetlen velejárója, hogy okostelefont hordunk magunkkal. Ez azonban meglehetősen drága és esetenként törékeny holmi, így jogos az az igényünk, hogy ezt megfelelően védjük is. A jó minőségű telefontokok azonban általában műanyagból, a biztonságosabbak vagy divatosabbak esetenként szénszálas alapanyagból készülnek. Ezek és még inkább az olcsó plasztik kiegészítők egyáltalán nem teljesítik a környezetvédelemmel kapcsolatos elvárásainkat.

A környezetbarát kiegészítők két szempontja

Vannak máshol is olyan telefontokok, amelyek lebomló, például fa-alapú anyagból készülnek. A tapasztalat azonban az, hogy van egy olyan nézőpont, amit kevesen vesznek figyelembe: lehet akármilyen jó minőségű a tok, a csomagolás gyakran marad műanyag (esetenként celofán). Ráadásul a forgalmazók valamiért úgy gondolják, hogy a tok részben akkor ér sokat, ha alaposan be van csomagolva. Lehet tehát akármennyire környezetbarát a kiegészítő maga, ha a csomagolással továbbra is rengeteg hulladékot termelünk.

Valódi zero-waste telefontokok

A PhoneBázis ebben tett egy nagy lépést előre. Az alapelvárást természetesen teljesítik: minden tokjuk tökéletesen véd az ütődésektől és karcoktól, de ez még nem minden. Az általuk forgalmazott zero-waste telefontokok minden esetben száz százalékig komposztálhatóak, a csomagolás pedig újrafelhasználható!

Sokféle dizájn

Ezek a kiegészítők azonban egy további igényt is kielégítenek. Legyünk őszinték: nem mindannyian pattintanánk fel egy új tokot a telefonunkra csak azért, mert védi a környezetet. Fontos az is, hogy jól nézzen ki, hogy kifejezze személyiségünket, hogy úgy érezzük: szeretjük a kiegészítőnket. A PhoneBázis ezt a lécet is megugorja: akár virágos rétet szeretnénk viszontlátni, amikor csak ránézünk a készülékünkre, akár épp lusta napot tartunk, és elirigyeljük a lajhár napi tempóját, vagy inspiráló üzenetet olvasnánk a tokon, itt megtalálhatjuk azt, amit szeretnénk.

Kinek való?

Manapság egyre kevesebb helyen vagyunk hajlandóak kompromisszumot kötni, ami a szemetelést és a hulladéktermelést illeti, és ez így helyes: a legnagyobb utazás is egy lépéssel kezdődik, a fontos, hogy életünk egyre több területén tudatosan viselkedjünk. 

Ezért ezek a tokok mindenkinek ajánlhatók, akik számára nem csak a divat, de a környezet védelme is fontos.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.