Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Különös természeti jelenség jelent meg az égen II. Erzsébet halálának bejelentésekor London felett

Kettős szivárvány jelent meg London felett akkor, amikor bejelentették II. Erzsébet királynő halálhírét. Erről több videó is felkerült a közösségi médiára.

Várható volt

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt 97 éves korában elhunyt II. Erzsébet, az Egyesült Királyság királnyője. Utóda fia, Károly lett, aki III. Károly néven uralkodik majd. A királynő halálának bejelentésekor szivárvány jelent meg London felett.

Miért volt kérdés a névválasztás?

III. Károly király teljes neve Károly Fülöp Artúr György, és az uralkodó ezek közül bármelyiket választhatta volna. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A természeti jelenség

Leeresztették az amerikai lobogót

II. Erzsébet páratlan államfői képességével és állhatatosságával hozzájárult az Egyesült Királyság és Egyesült Államok közötti szövetség elmélyítéséhez és különlegessé tételéhez – áll a Fehér Ház közleményében, amelyet II. Erzsébet halálára adott ki Joe Biden amerikai elnök és felesége. A Capitoliumon félárbocra eresztették az amerikai nemzeti lobogót a királynő iránti tisztelet jeléül.

Putyin is üzent

„Őfelsége neve elválaszthatatlanul összekapcsolódik az Egyesült Királyság legújabb kori történelmének legfontosabb eseményeivel. II. Erzsébetet sok évtizeden át méltán szerették és tisztelték alattvalói, és a nagyvilágban megbecsülés övezte. Bátorságot és kitartást kívánok Önöknek e súlyos, pótolhatatlan veszteség idején” – állt az orosz államfő üzenetében, amelyet a Kreml Telegram-csatornáján tettek közzé.

Novák Katalin búcsúja

Orbán Viktor is elköszönt

Karácsony Gergely is elbúcsúzott tőle

Majd 71 évig uralkodott

II. Erzsébet királynő 1952. február 6-án – édesapja, VI. György király halála után – lépett az Egyesült Királyság trónjára. Ő volt a negyvenedik angol-brit uralkodó azóta, hogy Hódító Vilmost 1066 karácsonyán a londoni Westminster apátságban Anglia királyává koronázták, de egyik elődjének sem adatott meg ilyen hosszú élet és ennyi idő a trónon.

A Sky News angol nyelvű megemlékezése

A címlapfotó a FOX 9 Minneapolis-St. Paul Youtube csatornáján található videójából való.

Exit mobile version