Kettős szivárvány jelent meg London felett akkor, amikor bejelentették II. Erzsébet királynő halálhírét. Erről több videó is felkerült a közösségi médiára.

Várható volt

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt 97 éves korában elhunyt II. Erzsébet, az Egyesült Királyság királnyője. Utóda fia, Károly lett, aki III. Károly néven uralkodik majd. A királynő halálának bejelentésekor szivárvány jelent meg London felett.

Miért volt kérdés a névválasztás?

III. Károly király teljes neve Károly Fülöp Artúr György, és az uralkodó ezek közül bármelyiket választhatta volna. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A természeti jelenség

Leeresztették az amerikai lobogót

II. Erzsébet páratlan államfői képességével és állhatatosságával hozzájárult az Egyesült Királyság és Egyesült Államok közötti szövetség elmélyítéséhez és különlegessé tételéhez – áll a Fehér Ház közleményében, amelyet II. Erzsébet halálára adott ki Joe Biden amerikai elnök és felesége. A Capitoliumon félárbocra eresztették az amerikai nemzeti lobogót a királynő iránti tisztelet jeléül.

Putyin is üzent

“Őfelsége neve elválaszthatatlanul összekapcsolódik az Egyesült Királyság legújabb kori történelmének legfontosabb eseményeivel. II. Erzsébetet sok évtizeden át méltán szerették és tisztelték alattvalói, és a nagyvilágban megbecsülés övezte. Bátorságot és kitartást kívánok Önöknek e súlyos, pótolhatatlan veszteség idején” – állt az orosz államfő üzenetében, amelyet a Kreml Telegram-csatornáján tettek közzé.

Novák Katalin búcsúja

Orbán Viktor is elköszönt

Karácsony Gergely is elbúcsúzott tőle

Majd 71 évig uralkodott

II. Erzsébet királynő 1952. február 6-án – édesapja, VI. György király halála után – lépett az Egyesült Királyság trónjára. Ő volt a negyvenedik angol-brit uralkodó azóta, hogy Hódító Vilmost 1066 karácsonyán a londoni Westminster apátságban Anglia királyává koronázták, de egyik elődjének sem adatott meg ilyen hosszú élet és ennyi idő a trónon.

A Sky News angol nyelvű megemlékezése

A címlapfotó a FOX 9 Minneapolis-St. Paul Youtube csatornáján található videójából való.