Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Leszakadt a plafon egy pesti szakgimnáziumban, a padokra is hullottak törmelékek

Elképesztő fotót rakott ki Facebook-ra a PDSZ, vagyis a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete csütörtökön. Ezen az látszik, hogy le van szakadva a plafon. A legmeghökkentőbb benne az, hogy a kép egy iskolában készült.

Egy budapesti szakgimnáziumban készült a fotó

A PDSZ csupán annyit írt a képhez: „Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum Bp.” A fotón jól látszik, hogy az osztálytermek előtt, a folyosón szakadt le a plafon olyannyira, hogy alig lehet elférni mellette. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Piros-fehér szalaggal kerítették le

A bejegyzésben található fotón az is látszik, hogy nem kis rész érintett: a padokra is hullottak törmelékek a plafonról. A leszakadt rész környékét egy piros-fehér szalaggal kerítették le, így senki sem közelítheti meg a veszélyes szakaszt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Felháborodtak az emberek

A bejegyzést több mint kétezren osztották meg és csaknem kétszázan szóltak hozzá. A legtöbben felháborodtak a döbbenetes fotó látványán. Olyan kommentek érkeztek, mint: „Szégyen,hogy ilyen körülmények között kell a gyerekeknek tanulni!” „A szívem megszakad ahogy ezt nézem…” „Félelmetes!” „Nem szabad beengedni gyerekeket.”

A PDSZ Facebook-bejegyzése:

Fagyos a hangulat

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, 15 fokos hidegben tanultak a diákok a Kiskunmajsai Katolikus Gimnázium és Kollégium épületében a múlt héten. Ráadásul, az igazgatót idézve, „nevelő célzattal” nem vehetik fel a kabátjukat és „biztos, ami biztos alapon” még a hőmérőket is elvették tőlük.

Egyből lecsavarják a fűtést

„Az átlaghőmérséklet 15 fok körül van, de mértünk ennél hidegebbet is” – mondta az egyik szülő, aki azt állítja, amint kimennek a gyerekek a teremből, egyből lecsavarják a fűtést, ráadásul reggel 11 fokba is futottak már bele. 

Tilos felvenni a kabátot

A szülők szerint a gyerekek nemcsak fáznak, de rendszeresen meg is betegednek a hidegben, mivel tilos kabátot felvenniük. A szülő emiatt panaszt is tett, amire azt a választ kapta, hogy utasították az iskolát a rendes fűtésre. 

Nevelni kell a gyereket

A kabátviselési tilalomról Farkas azt mondta, hogy „egy iskolának nevelnie is kell a gyerekeket”, jobban tennék, ha nem bokavillantós, szaggatott farmerben, tornacipőben és pólóban járnának, „amire meg kabátot akarnak venni”.

Kőbányán is takaréklángon

A BudaPestkörnyéke.hu arról is írt, hogy lezárták a radiátorokat, így mindössze 16 fok van egy kőbányai általános iskola folyosóin, de a tantermekben sem sokkal jobb a helyzet. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint van olyan intézmény, ahol inkább leszerelték a hőmérőket, hogy a tanárok ne lássák, hány fok van.

20 fokot írtak elő

A kormány az iskolák esetében 20 Celsius-fok minimális hőmérséklet írt elő még szeptemberben, mivel a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló kormányrendelet szerint ennyi a szükséges. A kőbányai Széchenyi István Magyar–Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában a hideg komoly problémát jelent: a könyvtárosként dolgozó Simon Edit 17 fokot mért a hét elején. A hőmérséklet a könyvtárban aznap délutánra ugyan 18-19 fokra emelkedett, de ahogy elmondta, a folyosón ennél hidegebb van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A leszakadt plafon – forrás: PDSZ Facebook-oldal

Exit mobile version