A budai agglomerációban, Ürömön a Róka-hegyen fedezett fel egy furcsa kinézetű bölcsődét Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A luxusvillának látszó intézmény 220 millió forint vissza nem térítendő EU-s pénzből, lényegében ingyenpénzből épült. A helyszínen videót is késztett a képviselő, ezt a cikkünk alján nézheted meg.

Svindli

“Gyakorlatilag az európai uniós pénzek arra valók, hogy azok akik hajlandók belemenni a svindlibe és hajlandók együttműködni a Fidesszel, azok ilyet kapjanak, meg arra valók, hogy a polgármesterek ezreit kifizessék hasonló vendégházakkal. Ezért nem kell az európai uniós pénz. Majd ha az Európai Ügyészséghez csatlakoztunk, akkor kezdhetjük kérni, de egy rohadt árva centet nem adnék erre Magyarországnak” – mondta Hadházy Ákos országgyűlési képviselő Ürömön egy luxusvillának látszó magánbölcsőde előtt. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Visszaélés az EU-s pénzekkel

Rég ismert tény, hogy Magyarországon több településen visszaélnek az EU-s pénzekkel. Megpályáznak egy panziót, egy bölcsődét, megépítik néhány százmillió forintos ingyenpénzből, azaz EU-s támogatásból, pár évig működtetik, vagy úgy csinálnak, mintha működtetnék, majd amikor lejár a pályázatban kötelezően vállalt pár éves határidő eladják jó pénzért az ingatlant.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Luxusbölcsőde

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az ürömi luxusbölcsődét látva hasonlóra gyanakszik. Miért luxusvillának néz ki a bölcsőde? Talán a képviselőnek van igaza és nem túl hosszútávon terveznek itt ezzel a bölcsődével. A képviselő arról ír a közösségi oldalán, hogy az ürömi luxusbölcsőde építtetője a céghálója alapján inkább tűnik ingatlanos cégnek, mint oktatással foglalkozó vállalkozásnak. Természetesen az is lehet, hogy a tulajdonos tudatosan ilyenre tervezte a bölcsődét, ez egy újszerű koncepció és hosszú évtizedekig fogja működtetni.

Szép helyen épült fel a villának látszó intézmény

Forrás: Facebook/Hadházy Ákos

16 férőhelyes bölcsőde

A bölcsőde honlapján arról írnak, hogy jelenleg több mint 480 bölcsődés korú kisgyermek él Ürömön, de a település mindössze egy 4 csoportszobás 52 férőhelyes önkormányzati bölcsődével rendelkezik. A Vadmarcipán Mini Bölcsőde egy teljesen új építésű épületben kap helyet, mely kifejezetten bölcsődei működésre lett tervezve és az OTÉK valamennyi előírásának megfelel. A mini bölcsőde 16 férőhellyel fog működni.”

Meglepődés

Hadházy Ákos felhívta a bölcsőde honlapján megadott bölcsődevezetőt, hogy megkérdezze, miként lehet hozzájuk gyereket beíratni. Mint fogalmazott: “Ő kicsit idegesen és meglepetten kérdezte, hogy hol láttam a telefonszámot – mondtam, hogy a szép honlapon. Sajnos -óhh, de rossz hír ez a róka-hegyi villanegyed kisgyerekes anyáinak-, a tájékoztatása szerint egyelőre nem lehet beiratkozni, mert még nem kaptak engedélyt a hatóságoktól.” – írja az országgyűlési képviselő.

Rengeteg pénz bölcsődefejlesztésre

2019-ben közel 10,5 milliárd forintos keretösszeggel jelentek meg bölcsődei férőhelyek kialakítását és bővítését célzó pályázati felhívások az EU Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. A Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című, kilenc megye és nyolc megyei jogú város területét érintő két pályázat keretösszege közel 10,5 milliárd forint volt, amelyre az önkormányzatok mellett egyházi fenntartók, nemzetiségi önkormányzatok, civil szervezetek, közalapítványok és az önkormányzati többségi tulajdonban lévő vállalkozások pályázhattak. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Itt van Hadházi Ákos országgyűlési képviselő videója

Kiemelt kép forrása: Facebook/Hadházy Ákos