Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Máté Gábor is otthagyja az SZFE-t

A Katona József Színház két korábbi vezetője, Székely Gábor és Zsámbéki Gábor, illetve Ascher Tamás főrendező után Máté Gábor igazgató is távozik a Színház- és Filmművészeti Egyetemről:

„Álmatlan éjszakák, dühök és kétségbeesések, óránként megváltoztatott álláspontom ellenére és következtében, továbbá azzal együtt, hogy a hallgatók céljaival egyetértek, 27 év szolgálat után, mint az SZFE habilitált egyetemi tanára beadom felmondásomat. Döntésemről elsőként az osztályomat tájékoztattam, akik biztosítottak megértésükről és akikkel – ha a kultúra perc-emberkéi is úgy akarják és a pandémiás helyzet sem áll az utunkba – a szombathelyi színházban jövő tavasszal együtt dolgozunk majd felnőtt művészekként.”

Hétfőre lemondott az egyetem két rektorhelyettese, a három intézetvezető, a 18 tagú szenátus minden választott tagja, de többségük oktatóként marad.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mások viszont nem élnek együtt az egyetemi autonómia elvesztésével, köztük van a szintén katonás Pelsőczy Réka, a filmrendező Enyedi Ildikó, a tévés Bárdos András, az intézetigazgató Gáspár Máté, illetve nem indít osztály Bodó Viktor rendező sem – írja a 444.

A hallgatók elbarikádozták az épületet, és nem akarják beengedni a kormány által kinevezett kuratóriumot, amelynek elnöke, Vidnyánszky Attila szerint az egyetemisták a pártok eszközei.

Ez is érdekelhet:

Bárdos András sem tanít többé a Színház – és Filmművészeti Egyetemen

Kiemelt kép: Máté Gábor

Exit mobile version