Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Megkapta a koronavírus elleni oltást Áder János, a köztársasági elnöknek kínai vakcina jutott

Kínai vakcinát kapott Áder János. A köztársasági elnök mielőtt beoltatta magát, kikérte Szlávik János és saját háziorvosa véleményét is. Mindketten azt javasolták, ne várjon a nyugati vakcinára, minél hamarabb oltassa be magát.

Beoltották Áder János

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Áder János. A köztársasági elnök elmondta: néhány héttel ezelőtt Szlávik Jánosnak, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának és háziorvosának is feltette a kérdést, ha várnia kellene a Pfizer vagy a Moderna vakcinájára „szeptemberig, októberig, vagy holnap, holnapután” megkaphatja az orosz vagy a kínai vakcinát, mit javasolnak.

Minél előbb oltani

Áder János azt mondta, hogy minkét orvos azt javasolta, hogy „minél előbb oltani, minél előbb megkapni az oltást”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A kínai vakcinát ajánlották neki

A köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.

Ez is érdekelhet

Orvos nevében, az oltással élnek vissza a csalók, közben megjelent a veszélyesebb dél-afrikai mutáns is Magyarországon

Mindenki oltassa be magát

Áder János arra kérte minden honfitársát, hogy aki még nem tette meg, regisztráljona védőoltásra minél hamarabb. Aki pedig lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, azt tegye meg.

„Bízzunk orvosainkban”

„Bízzunk az orvosainkban, bízzunk az egészségügyi ellátórendszerünkben” – hangsúlyozta az államfő, hozzátéve: reméli, „hogy akkor a járványt is hamarosan magunk mögött tudhatjuk”.

Orbán Viktor is a kínaira esküszik

Orbán Viktor hetekkel ezelőtt beszélt arról, hogy ő is a kínai vakcinát választja. A miniszterelnök szerint „ezt a vírust mégis csak a kínaiak ismerik a legjobban”. A kormányfő ma reggel azt mondta, jövő héten ő is sorra kerül.

Bayer Zsoltot is beoltották

Bayer Zsolt, a Fidesz alapítója is tegnap kapta meg az oltást. Az újságíró azt mondta, orosz vakcinát szeretett volna, de mivel azt nem ajánlották neki, ezért a kínait választotta.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Áder János megkapja a koronavírus elleni oltást – Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Exit mobile version