Kínai vakcinával oltatja be magát Orbán Viktor – erről pénteken reggel beszélt a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök azért bízik ebben az oltóanyagban, mert szerinte „mégiscsak a kínaiak ismerik legjobban ezt a vírust”.

A szakemberek szerint nem szabad nyitni

A kormány meghosszabbította a korlátozásokat március 1-ig. Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban elmondta, hogy a járvány miatt nemzeti döntést kellett hoznia, egyeztetett erről a szakemberekkel.

Orbán Viktor is unja a korlátozásokat

A miniszterelnök is szabadulna már a korlátozásoktól, hiszen mint mondja, ez mindenkit megvisel, így nehéz szívvel értett egyet a szakemberekkel, akik azt javasolták neki, hogy ne áldozza fel azokat az eredményeket, amiket az elmúlt 3 hónapban elértünk. Ha túl korán oldjuk fel a korlátozásokat, a semmibe hullik minden. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A türelmetlenek legyenek türelmesek

„Sokan mondták, hogy a kijárási tilalom esetén lehetett volna lazítani, de most a vakcinabeszerzésen kell dolgozni” – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a végén le akarják szúrni a vírust, és akkor felszabadulunk. „Ha nincs törés, zúzás, akkor a hatóságok ne tartóztassanak le senkit” – mondta a kormányfő. Arra kért minden türelmetlen embert, hogy ne nyissanak, ne lazítsanak, mert a vírust át fogják adni, és emberek fognak belehalni a járványba.  

Megérti a vendéglátósokat

A miniszterelnök azt mondta, megérti hogy a vendéglátósok és a szállodai dolgozók nehéz helyzetben vannak, de türelmet kért, mint mondta, emberek halhatnak bele azért, mert „nem bírjuk ki”.

Akár egy évre is bezárhatják az éttermet

„Nem megoldás, hogy kimegyünk és megsértjük a szabályokat. Egyértelmüek a szankciók, ha valaki ezt megszegi egymillió forintig terjedő büntetést kaphat. Ha kell, bezárjuk az éttermeket félévre, vagy egy évre – higgyék el, nem éri meg!”

Elkezdődik a regisztráltak oltása

Jövő hét elejétől megkezdődik az regisztráció alapú oltás. Orbán Viktor elmondta, hogy most azokat hívják be, akik korábban regisztráltak. Ez egy új szakasz, nagy kérdés, hányan regisztráltatják magukat. Továbbra is arra biztatott mindenkit, hogy oltassa be magát – mondta a kormányfő.

Kínai vakcinával oltatja be magát

Ő a kínai vakcinában bízik, és azt várja meg. „Ezt a vírust a kínaiak ismerik a legrégebb óta, és emiatt ezt a vakcinát választom”  – mondta Orbán Viktor. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Vakcinatáblázattal fekszik és kel

Orbán Viktornak van egy táblázata, amelyben listázva van, melyik vakcinával milyen szerződésben áll Magyarország. „Ezzel a táblázattal kelek és fekszem” – mondta a miniszterelnök.

Más helyzet lehet húsvétkor

Orbán Viktor bejelentette, hogy ma vagy holnap szerződni tudnak a kínaiakkal a vakcinára. Ha nem jön kínai vakcina, akkor március elejéig 850 ezer embert tudnak beoltani. Ha jön kínai vakcina, akkor ezt meg is lehet kétszerezni. „Egy radikálisan más helyzetben találhatjuk magunkat húsvétkor” – mondta a kormányfő. 

Kiemelt kép: Korábbi fotó arról, amikor Orbán Viktor megkapta az influenza elleni oltást – Forrás: Facebook/Orbán Viktor