Ahogy azt pénteken az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon egy mercedes felhajtott a 2-es villamos sínjeire. Most megszólalt a villamos vezetője, aki elmondta, hogy történt az egész és mit mondott neki az asszony.

Egy fekete Mercedes sofőrje még pénteken úgy 400 métert autózott a 2-es villamos sínjein. Talán észre sem vette volna, hogy valami nem stimmel, ha nem jön szembe a villamos.

A 2-es villamos vezetője a Blikknek azt mondta: „Megállt egy autó előttünk. Kiszállok és megkérdezem, hogy mit akar”. Az idősebb szőke nő 400 méterrel korábban hajthatott fel a sínekre.

Megkérdeztem a nőt, hogy mit csinál, mire azt mondta, hogy nem tudja, hol van. Gyógyszert hozott fel vidékről egy ismerősének – idézte fel az esetet a Mercivel szemben álló villamos vezetője, Dániel, nem titkolva, meglepődött a látványon.

Azt is elmondta: daru is érkezett a helyszínre, ám végül sikerült kitolatni a Mercivel a síneken. A zavarelhárítós kollégák profizmusa segített a gyors megoldásban – tette hozzá a villamosvezető.

Az ilyen balesetek általában figyelmetlenségből, vagy a közlekedési szabályok nem ismeretéből adódnak. Akárhogy is volt, a mercis asszonynak sokáig nem tűnt fel, hogy rossz helyen autózik, mert nem csak pár métert, hanem majdnem fél kilométert autózott a talpfákon.

A péntek délutáni eset igazi turistalátványosság is volt, hiszen sok nézelődő figyelte az eseményeket a helyszínen.

Kiemelt kép: Facebook/Balesetinfo