Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt tragikus baleset történt Mindszentnél: mint megírtuk kedden reggel 7 óra előtt egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben több mint tízen megsérültek, öten pedig a helyszínen meghaltak. 

Rokonok utaztak az autóba

A Citroën Jamper típusú kisteherautóban heten utaztak, egy Zsolt nevű férfi vezetett. Sógorait vitte munkába. Az ütközés következtében a kisteherautó megpördült és mintegy 20 méterre a kereszteződéstől állt meg, félig lecsúszva a vasúti töltésről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók a balesetről

Képek forrása: Facebook/Katasztrófavédelem

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem maradt ideje fékezni

Kiskunfélegyházáról Hódmezővásárhelyre tartó motorvonat vezetőjének alig maradt ideje fékezni, amikor az átjáróban váratlanul elé hajtott egy kisteherautó. “A fékhatás így már nem érvényesülhetett” – mondta kedden a MÁV szóvivője.

Kapcsolódó:

Nem hibázott a mozdonyvezető

A mozdonyvezető mindent az utasításoknak megfelelően tett, betartotta a pályaszakaszon érvényes 80 kilométer per órás sebességhatárt is. A biztosítóberendezés jól működött, a közút felé tiltó jelzést mutatott – tudatta a szóvivő.

100 métert siklott a vonat

A vonaton a vezetőn és a jegyvizsgálón kívül tizenketten utaztak. A mozdonyvezetőn kívül mindenki megsérült. A jármű az ütközés után csaknem 100 métert siklott, majd az oldalára borult. Az anyagi kár meghaladhatja a 100 millió forintot, a motorvonatot selejtezni kell – közölte korábban Biber Anett szóvivő.

Férjét, apját és testvérét gyászolja

A Blikk munkatársa a tragédiát követően a helyszínen járt, a településen beszéltek a balesetben meghalt sofőr feleségével. S. Vivien most a férjét, Zsoltot, az édesapját és a testvérét is gyászolja.

Az egyik áldozat testvére is megszólalt

A portálnak megszólalt az egyik áldozat testvére, Kulcsár Márk elmondta, hogy a férfiak építőipari munkát végeztek régóta, Nagyfára indultak kora reggel dolgozni. „Én hamarabb elmentem reggel itthonról, előző este beszéltem utoljára a testvéremmel. Az interneten láttam egy képet a balesetről, megismertem az autót, így tudtam meg, mi történt. Mindig a sofőr háta mögött ült István, esélye sem lehetett a túlélésre” – mesélte megtörten a lapnak.

Nem engedték elbúcsúzni

Imádtunk együtt horgászni, a napokban is éppen erre készültünk, de ez már nem valósulhat meg. Korábban még egy saját tiszai faladikot is építettünk együtt. A szüleinkkel azonnal a helyszínre siettünk, de már nem engedték, hogy elbúcsúzzunk tőle. Nem mehettünk be a lezárt területre, pedig szerettem volna még utoljára látni őt. Édesanyánknál már kétszer volt az orvos a történtek óta, mindenki teljesen összeomlott a családban” – mondta gyásztól összetört testvér.

Az egyik túlélő semmire sem emlékszik

A portálnak a másik túlélő párja is megszólalt, ő elmondta, hogy László egy szegedi kórházban tartózkodik jelenleg, magánál van, tud vele kommunikálni, azonban semmi nem emlékszik a történtekből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült felvétel – Forrás: Facebook/Katasztrófavédelem