Dunakeszi polgármestere, Diósdi Csaba csütörtökön már tudta, hogy melyik az a terület, ahol biztosan maradnak a korlátozások. Az Észak-pesti agglomerációban, a Dunakeszi járásban Vácig egészen biztosan maradnak a korlátozások május 4. után is.

Egészen Vácig nem oldják fel a korlátozásokat a térségben – mondta Dióssi Csaba, Dunakeszi fideszes polgármestere a mai képviselő-testületi ülés után a Dunakeszipost.hu portálnak.

A polgármester arról tájékoztatott, hogy a Dunakeszi járás egy kalap alá esik Budapesttel, ahol fenntartják a kijárási korlátozásokat. Az alábbi térképen látható a Dunakeszi járás. Ennek része: Dunakeszi, Fót, Göd és Mogyoród. A korlátozásoknak része tehát a dunakeszi és a fóti Auchan és a többi nagyáruház is.

Információink szerint tehát a Váci járásban is maradnak a korlkátozások. Ez a terület nagyobb, mint a Dunakeszi járás. Ide tartozik: Vác, Sződ, Sződliget, Csörög és az egész Dunakanyar bal partja.

A dunakeszi polgármester azt is elmondta, hogy a háromnapos ünnepre is maradnak a különrendeletek, azaz csak lakcímkártyával lehet használni Dunakeszinél több helyet, így a Duna-partot vagy a repülőteret.

Rengeteg terület lesz most hétvégén lezárva Budapesten és az agglomerációban, erről ebben a cikkünkben írtunk pár órával ezelőtt.

Ahogy azt szintén korábban már megírtuk a kormány úgy döntött, hogy május 4-től vidéken a kijárási korlátozás helyébe új védelmi intézkedések lépnek. Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak. A szabadtéri strandok látogathatóak lesznek.

A 1,5 méteres védőtávolság betartása és az arc eltakarása vagy maszk viselése azonban az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező lesz. Az idősek védett időzónájára vonatkozó intézkedéseket viszont fenntartják. Mindez azonban nem vonatkozik Budapestre és a főváros környékére – mondta a miniszterelnök. Az Észak-pesti agglomerációban tehát maradnak a korlátozások.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Vasvári Tamás