Meghalt Koncz Ferenc fideszes parlamenti képviselő, aki pénteken 9 óra előtt szenvedett motorbalesetet.

“Ma reggel egy tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője. Képviselőtársunkat a frakció saját halottjának tekinti, és osztozik a család fájdalmában” – írta a Fidesz-frakció sajtóosztálya.

Az Index úgy tudja, hogy a képviselő az a motoros, aki a rendőrségi hírek szerint pénteken Bekecsen a Honvéd utcában ütközött össze egy autóval. A rendőrség a balesetről annyit közölt, hogy a bekecsi Honvéd utcán egy asszony az autójával éppen megfordult, amikor egy motorral közlekedő férfival összeütközött. (Bekecs község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szerencsi járásban, Miskolctól 32 kilométerre keletre, a Tokaji borvidéken, Szerencs várossal gyakorlatilag egybeépülve.)

A balesetben a motort kormányzó férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett – szólt a rendőrségi hír. Koncz Ferenc  életéért küzdöttek, de nem tudták megmenteni. 

Életrajza szerint Koncz 1959-ben született Tornaszentjakabon. 1978-ban a miskolci Gépipari Szakközépiskolában érettségizett és gépgyártás-technológusi szakképzettséget szerzett. A Borsodi Állami Építőipari Vállalatnál kezdett dolgozni, 1980-ban képesítés nélküli nevelő lett a ragályi Általános Iskolában. A kötelező sorkatonai szolgálata után, 1983 és 1987 között végezte a főiskolát, két évig a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán, két évig az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának matematika-fizika szakán tanult, majd szerzett tanári diplomát. Egy évig Budapesten, majd a szerencsi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában tanított.

Kiemelt kép: Koncz Ferenc – Forrás: MTI/Koszicsák Szilárd