Egy teherautó és egy személyautó ütközött össze a 15. kerületi Hubay Jenő téren. A kisebb jármű vezetőjét a fővárosi hivatásos tűzoltók emelték ki, majd átadták a mentőknek. Az úttestre került nagy mennyiségű törmelék miatt a közterület-fenntartó szakembereit is a helyszínre kérték.

Itt történt

A helyszínen a BudapestKörnyéke.hu tudósítója is ott volt, aki elmondta, a baleset a Bácskai utca és Deák Ferenc utca kereszteződésében, azaz a Hubay Jenő téri jelzőlámpás csomópontban történt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Behajtott

Egy fiatalember Toyota Priusszal a Deák Ferenc utcán haladt a kereszteződés felé, majd behajtott a csomópontba, ám éppen akkor ért oda az Árpád úti felüljáró felől lendületből egy törmelékkel megrakott sittszállító MAN teherautó. A MAN hiába fékezett, esélye sem volt megállni a nagy súly miatt, így a Toyota jobb elejébe csapódott.

Helyszíni felvétel:

Próbálta elrántani a kormányt

A teherautó középkorú férfi sofőrje a becsapódás előtt próbálta elrántani a kormányt jobbra, ezért csak az Illyés Gyula utcán, forgalommal szemben, a Városháza előtt tudott megállni, noha eredetileg a Bácskai utcába akart volna továbbhajtani. A Prius a nagy erejű ütközés hatására megpördült, majd háttal a sarkon álló acél villanyoszlopnak csapódott.

Fotó a helyszínről:

Nem volt bekötve

Az autót vezető fiatal férfi nem használta a biztonsági övét, ezért kizuhant az üléséből (de a kocsiból nem), őt a tűzoltók eszméletlen állapotban emelték ki a csúnyán összeroncsolódott Priusból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik életveszélyes állapotban szállították az Országos Baleseti Intézetbe.

Helyszíni felvétel:

53 métert repült a lámpa

Az ütközés erejét mutatja, hogy a Toyota egyik első lámpája pontosan 53 métert repült, mielőtt a Bácskai utca aszfaltján landolt. A teherautó sofőrje nem sérült meg a karambol során, a balesettel kapcsolatban pedig azt nyilatkozta a rendőröknek, hogy szerinte még éppen sárga jelzésen haladt át a kereszteződésen, de felmerült a gyanú, hogy az már inkább piros volt, ám azt, hogy a jelzőlámpák végülis kinek mit mutattak, azt majd a térfigyelő kamerák felvételei fogják pontosan megmutatni.

Bérautó volt

Érdekesség, hogy a Toyota bérautó volt, és 2019 óta ez volt a negyedik balesete, amelyekből ráadásul kétszer is okozóként vett részt. A csomópontot a Rendőrség több órára lezárta, csak a BKV éjszakai járatait engedték át. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.