Ma hajnalban az M5-ös autópálya Budapest környékéi szakaszán  meghalt egy 27 éves nő és 10 éves kisfia. Az asszony szembe ment a forgalommal. Egy kamionos próbált neki jelezni, hogy rossz irányba közlekedik, de az autós ezt nem vette figyelembe.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált százezrek olvassák az agglomeráció mind a 90 településén, köztük sok az álláskereső és a munkahelyváltáson gondolkodó. Hirdessen nálunk állást és meglátja: szuper áron, gyorsan megtalálhatja velünk az ideális alkalmazottat. Klikk ide a részletekért!

Nagyjából tíz kilométert haladhatott a forgalommal szemben az M5-ös autópályán. az az autós, aki éjjel háromnegyed kettő magasságában, Felsőpakony határában egy másik autóval frontálisan ütközött. Mindkét autó az árokba került, és mindkettő kigyulladt.

A forgalommal szembe haladó Opelt egy 27 éves hernádi nő vezette, vele volt 10 éves kisfia is. Egyikőjük sem élte túl a balesetet.  A másik autóban román állampolgárok utaztak, egy 68 éves asszony a helyszínen meghalt, három személyt pedig súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Az  Indexnek  megszólalt egy olyan sofőrrel, aki éjjel fél kettő után pár perccel, Gyál határában kerülte ki a vele szembe száguldó autót. A férfi éppen egy másik kocsit előzött, amikor maga előtt meglátta az Opel fényszóróit.

“Fényjelzéssel nem tudtam neki jelezni, ahhoz túl gyorsan közeledett felénk. Úgy ítéltem meg, hogy arra nem lett volna időm, inkább a kormányt fogtam két kézzel és gyorsan visszasoroltam a külső sávba, közben meg nyomtam a dudát, de nem lassított, száguldott tovább.”

A szemtanú szerint  az M51-es út végén, ahol szétágazik az út az M5-ös autópálya irányába, könnyen elvéthető a helyes irány.

A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy a nő hol hajthatott fel az autópályára, mint ahogy azt is, hogy csak véletlenül  vétette-e el az irányt vagy szándékosan ment fel a rossz irányba. A boncolásból derülhet majd ki az is, hogy a 27 éves sofőr fogyasztott-e bármilyen tudatmódosító szert, mielőtt kocsiba ült.

Kiemelt kép: helyszíni fotó/MTI