Orbán Viktor ma az ajkai kórházba látogatott el, ahol azt mondta, hogy szakemberek szerint május 3-ára várható a koronavírus tetőzése. Május 4-én kezdődnek az érettségik Magyarországon.

“Május 3-ra, mire a szakemberek azt mondják, hogy a csúcs felfut, az 5000-es lélegeztetőkészülék-szám meglesz” – mondta Orbán Viktor vasárnap, az ajkai Magyar Imre Kórházban tett látogatásán a járvány tetőzése kapcsán a lélegeztetőgépek számáról.

A Facebook oldalára kitett videóban a miniszterelnök azt mondta: az 5000 lélegeztetőgép “már nagyjából biztonságos”, de szerinte “ez föl fog menni 8000-re, az pedig már akármi történik, “háború idejére is elég lenne”, akkora mennyiség.

”Akkor mindenki nyugodtan aludhat, mert nem lesz olyan ember, aki ha ezt a vírust elkapja és fullad, nem tudjuk majd a kórházban gépre tenni. Nem lesz egyetlen olyan ember sem, mindenkinek lesz helye” – mondta a miniszterelnök.

Május 4-én kezdődnek az érettségi vizsgák

Maruzsa Zoltán, közoktatásért felelős államtitkár a napokban jelentette be, hogy május 4-én kezdődnek az érettségi vizsgák. Idén kizárólag írásban lehet érettségi és egy teremben maximum 10 fő tartózkodhat.

Persze itt felmerül a kérdés, amennyiben valóban május 3-án tetőzik a vírus, akkor mennyire lesznek biztonságban az érettségiző diákok?

Kiemelt kép: Orbán Viktor látogatása az ajkai kórházba – Forrás: Facebook