Ég egy panzió Budakeszin. Akkora a füst a környéken, hogy a 2. kerültből is látszik. A tűzoltók nagy erőkkel volnultak a helyszínre. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere szerint gyújtogatás történt, egy embert előállított a rendőrség.

Frissítés – 18:23

A tűzoltók körbehatárolták a tűzet, több embernek el kellett hagyni az otthonát.

Frissítés-17:27

A Budakeszi Hírmondó azt írja, nagy valószínűséggel szándékos gyújtogatás történt. A szomszédos házra is átterjedtek a lángok. A rendőrség egy gyanusítottat előállított. A tűzoltők nagy erőkkel igyekeznek megfékezni a lángokat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tűz Budakeszin

Kigyulladt egy épület csütörtök délután Budakeszin, a Szanatórium közben. A kétszáz négyzetméteres, kétszintes lakóépület felső része ég. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Budakeszi csevegő

Egy másik ház tetejére is átterjedt

A tűz egy másik ház tetejére is átterjedt – írja a katasztrófavédelem. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, szinte az egész városban hallani a szirénákat.

Óriási a füst a környéken

Forrás: Facebook/Budakeszi csevegő

A 2. kerületben is látszik a füst

Akkora a füst, hogy a környék minden pontjáról látszik. Még a 2/A. kerületi Facebook csoportba is arról írnak, hogy rettenetesen nagy a füst.

Egy lakókocsi is kigyulladhatott

A budakesziek azt írják a Facebookon, hogy először egy lakókocsi gyulladt ki, de ezt a hírt egyelőre nem erősítette meg senki. helyszíni beszámolók szerint égő gumiabroncsszagot lehet érezni a tűzeset környékén.

Budakeszi több pontjáról is látni az égő házat

Forrás: Facebook/Budakeszi csevegő

Mentők a helyszínen

Az egyik szemtanú szerint egy mentőhelikopter is leszállásra készül a környéken. Jelenleg 3 mentőautó van a helyszínen.

Lángokban áll az épület

Forrás: Facebook/Budakeszi csevegő

Megszólalt a polgármester

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere úgy tudja, hogy valószínűleg gyújtogatás történt a Rózsa utcai panzió épületénél. „Segítünk a tűzeset károsultjainak, minden lehetséges módon támogatni fogjuk az érintett lakosokat” – írja Facebook oldalán a város vezetője.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Győri Ottilia