Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt szörnyű baleset történt néhány nappal ezelőtt Vácon, a tragédiában két fiatal, a18 éves Rikardo és a 16 éves Zsaklin vesztették életüket. A fiataloknak esélyük sem volt, a becsapódás után gyakorlatilag azonnal meghaltak.

Egy előzésből lett a tragédia

Mint korábban a BudaPestkörnyéke.hu is megírta a tragikus baleset augusztus 24-én, nem sokkal éjfél előtt történt a Dr. Csányi László körúton. Itt egy autó előzni kezdett, azonban letért az útról, majd egy fának csapódott. A kocsit vezető 18 éves férfi és utasa, a 16 éves Vidák Zsaklin a helyszínen életét veszítette. Egyikük sem használta a biztonsági övét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felpattant és elment az éjszaka közepén

Később a családtagok elmondásából kirajzolódtak a tragikus éjszaka pillanatai. Zsaklin csütörtökön este 11 óra körül ment el otthonról. Azt sem mondta meg, mikor jön haza, mint ahogy azt sem, hová megy. Egy órával később nővére utána indult, hogy megkeresse.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudott visszatérni a sávjába

A vasútállomás közelében talált rá húgára, amint éppen barátaival beszélgetett. „Nem versenyeztünk, én a megengedett sebességgel közlekedtem, amikor Ricardo nagy sebességgel megelőzött egy másik kocsit, ám utána már nem tudott visszatérni a sávjába” – elevenítette fel a tragikus pillanatokat Vidák Leila.

Kirepültek az autóból

„Kacskaringósan” haladt, majd elrántotta a kormányt balra, az autó pedig egy méretes kövön, szikladarabon megpattanva a fának csapódott. Zsaklin testvére mindent látott, vagyis azt is, amikor a húga kirepül a kocsiból és szörnyethal.

Még a filmekben sem látott ilyet

„Próbáltam beszélni a testvéremhez, könyörögtem neki, hogy keljen fel, de nem mozdult. Semmi esély nem volt rá… Én ilyet még nem is láttam soha, még filmekben sem. Ahogy beszélek róla, kiráz a hideg” – magyarázta a sírva a meghalt lány testvére.

Megdöbbentő

Később a Blikknek megszólalt Zsaklin édesanyja is, aki miután megtudta, mi történt, azonnal a helyszínre sietett. „Odaérve azt kellett látnom, hogy a szó legszorosabb értelmében darabokra szakadt a gyerekem. Nem volt letakarva akkor még, de életjelet sem adott magáról. És ott ezután mintha elvágták volna a képet, összeestem. Kínkeservesen felneveltem a négy gyermekemet, és egy ilyen fiú elvette az egyikük életét.”

Teljesen összeomlottak

A két fiatal családjának tagjai érhető okoknál fogva teljesen összeomlottak, kiderült, Rikardo családja is a helyszínre sietett, azután, hogy értesültek a szörnyűségről. A Ripost úgy tudja a családtagok végig a helyszínelésnél is jelen voltak, sőt Rikardo édesanya még a földre is lefeküdt halott gyermeke mellé.

A környéken lakók állítása

Bár Zsaklin testvére arról beszélt gyorsulásról szó sem volt, egy környének lakó, aki hallott mindent mást állít. „Este 11 körül már épp lefekvéshez készülődtem, amikor hallottam, hogy egy autó hatalmas tempóban haladt el a lakás előtt. Majd két erős fékezés és a hatalmas csattanás hallatszott” – magyarázta a lakó, aki a csattanásra azonnal az ablakhoz ment, hogy megnézze mit történt. „Nyitva volt az ablak, mert nagyon meleg volt. Egyszer csak egy kétségbeesett kiáltást hallottunk: meghalt” – mondta a szemtanú, aki azt is látta, amikor megérkeznek a családtagok, akik aztán hangos zokogásban törtek ki.

Borzalmas látvány

A szemtanú valósággal sokkot kapott a látványtól, elmondása szerint az ütközés akkora erejű volt, hogy a kocsiból kizuhanó fiatal férfi egy fára esett, ahol természetellenes testhelyzetben lógott, míg a lány teste szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.

Hiába jött a mentő

Mint mondja a mentő nagyon hamar a helyszínre ért, de a fiatalokon már nem lehetett segíteni. A szemtanú hozzátette: hatalmas szerencse, hogy gyalogos nem járt arra, mert feltehetően akkor hármas tragédia történt volna. A szemtanú arról is beszélt a szülők lefagyva meredtek maguk elé a helyszínen, órákon keresztül haza sem mentek, ott virrasztottak reggelig.

Összeomlottak a szülők

A lakó azt is elárulta a fiú családja még a leplet is lehúzta a fiatalról és még órák múltán is megpróbálták újraéleszteni. A lány anyja azonban teljesen sokkot kapott, nem is bírt ránézni a lány holttestére. Az egyik rokona rohant oda hozzá, próbálta nyugtatni, a nő azonban csak azt ordítozta, öljék meg őt is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: MTI