Nemcsak emberi maradványokat, hanem foszló testeket is találtak abban a pátyi házban, amelyben egy boncmester lakott korábban.

Emberi ésszel felfoghatatlan, amit csütörtökön találtak egy pátyi házban. Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, a település egyik ingatlanában emberi maradványokat találtak.

A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítójának a szomszédok elmondták, hogy az épületet 1989-ben építette a mostani tulajdonos. A férfi felesége néhány éve meghalt, a 60 év körüli úr az új párjával élt sokáig a házban, a gyermekeik külföldre költöztek.

Hosszú ideje nem lakott senki a házban

Állítólag anyagi problémájuk volt, már nem éltek itt, de az elmúlt időszakban többször jöttek, hogy összeszedjék a holmijukat.

Az egyik szomszéd szerint már kilenc évvel ezelőtt is gyanús volt a férfi, mindig éjszaka járt haza és fekete zsákokat pakolgatott. Sokszor viccelődött is a férfi, hogy hullákat szállít haza.

Egy furgonnal közlekedett, többször az udvaron tisztította azokat a fém eszközöket, amelyekben az elhunytakat szállítják.  A férfi az egyik kórház patológiai osztályán dolgozik.

Az ingatlan jelenleg gondozatlan, sok zöld növény lepi el, szinte alig lehet belátni az utcáról. Az udvaron rengeteg számozott vödör áll, egyelőre nem lehet tudni, hogy mit rejtenek.

Borzalmas, amit a házban találtak

Egy helyi azt írja a Facebookon, nem igaz, hogy betörtek a házba és úgy derült ki a rémtett. A nő azt mondta, párja vásárolta meg a napokban a férfi furgonját és néhány vasat, amely az udvaron hevert. Amikor elkezdték pakolni a megvásárolt árut, a patológus egyszer csak lelépet. A férfi ezek után talált rá az emberi maradványokra és a vevők jelentették az esetet a rendőrségen.

A helyszínt nem sokkal a bejelentés után ellepték a nyomozók és igazságügyi orvosszakértő is érkezett a rémségek házához. A helyszínelés idején a környéken élők ki sem léphettek az utcára. A maradványok a házban, a pincében, sőt a hűtőben is voltak. Rengeteg kesztyű volt eldobálva.

Több maradvány a kertben volt elásva, de találtak egy üstöt is. Nem lehet tudni, hogy azt mire használhatta a patológus.

Nyomozás indult

Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda emberei test tiltott felhasználása miatt indítottak nyomozást. Az ügynek egy gyanúsítottja van. Gaál Kristóf szóvivő elmondta, az emberi maradványok, nem gyilkosság áldozataitól származnak. A rendőrség azt is ki akarja deríteni, hogy miért vitte haza a férfi a testrészeket.

“Mindig mondtam, hogy van valami azokban a fekete zsákokban, amiket haza hord” – Emberi maradványokat találtak Pátyon, a környéket ellepték a rendőrök

“Mindig mondtam, hogy van valami azokban a fekete zsákokban, amiket haza hord” – mondta egy szomszéd…A teljes cikket itt lehet elérni.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu