Először az ájulásig fojtogatta, majd levizelte, aztán újra fojtogatni, illetve verni kezdte egy férfi volt élettársát. Az ügyészség kezdeményezte a monori férfi letartóztatását.

A férfi nem tudta feldolgozni, hogy volt élettársa korábban elhagyta. A nőt február 16-án korábbi, monori albérletükhöz hívta azzal az ürüggyel, hogy segítsen neki takarítani. Miután a házban összeszólalkoztak és a nő távozni akart, a férfi ezt nem engedte. Bezárta az ajtót, majd fojtogatni kezdte volt élettársát, sőt, az elernyedt és földre került nőt le is vizelte.

Ezután arra kényszerítette, hogy folytassa a takarítást, amelynek során követte a nőt a fürdőszobába, ahol még három-négy alkalommal elszorította a sértett torkát, illetve többször is arcon ütötte, miközben közölte vele, hogy „ma itt meghalsz”.

Ezt követően a férfi figyelme rövid időre másra terelődött, amit a nő kihasznált és elmenekült a házból.

A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatását, mivel a szökésétől lehet tartani, illetve fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén megkísérelné befejezni a megkezdett bűncselekményt.

Kiemelt kép: illusztráció