Részleges kijárási tilalmat rendelt el a sződligeti polgármester. Szerdától csak azok tartózkodhatnak az utcán, akik a napi élelmiszert és/vagy gyógyszereiket szerzik be. A polgármester javaslatát a képviselőtestület egyhangúan támogatta.

Részleges kijárási tilalmat rendelt el Sződliget polgármestere. Juhász Béla azt írja, hogy a szigorításra azért volt szükség, mert „látok az utcán beszélgetni csoportokat, játszótereken játszó kisgyerekeket. Megítélésem szerint ezek nem szükségszerű lakossági találkozások, így növelhetik a járvány terjedését. Ugyancsak látok közterületen beszélgetni szociális gondoskodásban részesülő idős embereket, az iskolákban elrendelt otthoni tanulásra kötelezett fiatalokat.”

A rendelet március 25-től, azaz szerdától, április 2-ig érvényes.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

„A fentiek értelmében Sződligeten otthonmaradásra köteles:

  • az önkormányzat azon munkavállalója (közalkalmazott, köztisztviselő, közfoglalkoztatott és az egyéb munkaviszonyban lévő) akit az önkormányzat otthoni munkavégzésre kötelezett,
  • az önkormányzat szociális ellátásában részesülő (szociális gondozásban, házi segítségnyújtásban, szociális étkezésben) 70 év fölötti sződligeti lakos
  • az oktatás-nevelési intézményekben elrendelt szünet kapcsán otthon maradó óvodás, valamint az otthoni tanulásra kötelezett általános iskolás és szakiskolás tanuló

A rendelkezés alól kivételt jelent: a napi élelmiszerek és gyógyszerek vásárlása, az egészségügyi és járványmegelőzési feladatok teljesítése, valamint a napi munkába járás.

Az indokolatlannak tűnő közterületi jelenlétet az önkormányzat munkatársai ellenőrzik. Aki indokolatlanul van az utcán, azt figyelmeztetik, illetve jelzik a munkáltatója, vagy az oktatási intézménye felé.

Kiemelt kép: Sződliget – Forrás: google