A Facebookon üzent a hétvégi Szentendrei úti baleset okozója. A fiatal férfi BMW-jével megcsúszott az úton, kisodródott, kidöntött egy villanyoszlopot és a HÉV-síneken állt meg. „Sajnálom a történteket, nem akartam senkinek sem zűrt, csak kondiba akartam menni” – írta a sofőr.

Kondiedzésre sietett

A Budapestkörnyéke.hu számolt be arról a hétvégén, hogy hatalmas fennakadást okozott egy gyorsan hajtó BMW-s fiatalember a Szentendrei úton. A BMW e46 a 3. kerületben haladt befelé Csillaghegy felől a Flórián tér felé. A sofőr épp kondiedzésre sietett, ám ehelyett a kórházban kötött ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megcsúszott a BMW hátulja

A férfi a Batthyány utcai jelzőlámpás csomóponthoz érve vélhetően nem az útviszonyoknak megfelelően vezette autóját, így a záportól nedves úttesten a jobbkanyarban a BMW hátulja megcsúszott. Az autó jobbra kisodródott, majd a HÉV pályája felé vette az irányt. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kitörte a villanyoszlopot

A BMW nagy erővel belecsapódott az elválasztó kerítésbe, amit több méteren kidöntött, majd megpördülve a bal hátuljával nekiütközött az ott álló beton villanyoszlopnak, amely kitört a helyéből és megdőlt. A gépjármű végül a H5-ös HÉV Békásmegyer felé tartó sínpárján állt meg.

Az ájulás széléén

A fiatalember nem használta a biztonsági övét, beütötte a fejét, az ájulás szélén volt, amikor kihúzták a roncsból. A mentők kórházba szállították, de vélhetően nem sérült meg súlyosan.

Üzent a sofőr

A történtek után Facebookon üzent a Szentendrei úti baleset okozója a kerület egyik csoportjában. „Üdvözlöm, én vagyok az elszabadult lovas a Szentendreiről. Sajnálom a történteket, nem akartam senkinek sem zűrt, csak kondiba akartam menni. Tényleg sajnálom!” – olvashattuk.

Óriási szerencséje volt!

„Óriási szerencséje volt! Ez közel sem 60-70-es tempó volt. Szerencse, hogy a mellette levő sávban nem utazott egy család kisgyermekkel vagy egy esetleg rutintalanabb édesanya a gyermekével, aki megijed, és elrántja a kormányt” – írta egy hozzászóló

Mindenkit hazavárnak!

„Szerencse továbbá, hogy nem jött a HÉV pont akkor, nem kellett vészfékeznie. Még az is nagy mázli, hogy az oszlop nem dőlt rá sem az autóra, sem a távvezetékre. Ez egy „jobbról mindenkit megelőzők” forgatókönyv lehetett, csak a sebesség nagy volt, és az út meg elfogyott, gondolom. Mindenkit hazavárnak!” – fűzte hozzá.

Legyen ez egy égi jel!

„Mi lett volna, ha öt (5!!!) percet késel a konditeremből? Én ez miatt majdnem egy órát késtem egy megbeszélt találkozóról. 45 percet araszoltam a dugóban! Hála Istennek, nincs bajod, de legyen ez egy égi jel! Ha egy kisgyermek van ott a közeledben vagy épp jön egy HÉV, akkor most kevés lenne annyi, hogy “Tényleg sajnálom!” Remélem, gyorsan felépülsz, vigyázz magadra, és másokra is! Mindenkit hazavárnak! Azokat is, akiket le akarsz előzni!” – tette hozzá egy másik kommentelő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: szerencséje volt a BMW-s fiatalembernek. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK