Négy nappal az eltűnése után találták meg annak a nőnek a holttestét, akit a Tiszánál kerestek. A 79 éves asszony kiskutyájával ment sétálni, de többé már nem tért haza. Egy csónakázó házaspár látta meg a néni kutyáját, ők értesítették a rendőrséget. A házi kedvenc végig ott volt a gazdája mellett.

Mindvégig reménykedett

A 79 éves Ágnes lánya is mindvégig reménykedett abban, hogy szeretett édesanyja előkerül. Az algyői asszony szombaton indult el sétálni a kiskutyájával együtt, azonban soha nem tért haza. A rendőrség és több keresőcsapat is azonnal a felkutatására indult. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átnézték az ártéri vízpartot

Elsősorban a Tisza árterére fókuszáltak, itt nézték át az ártéri vízpartot, a nádast és a gátkoronát ugyanis az asszony ezen a környéken szokta sétáltatni a kutyáját. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Négy nappal később találták meg

Négy nappal az eltűnése után, szerda este egy Tiszán csónakázó házaspár látta meg a nénit és kutyáját, ők értesítették a hatóságokat.

Valószínűleg megcsúszott  

„Köszönöm mindenkinek. Sajnos megtalálták édesanyámat, de már nem lehetett rajta segíteni!” – tudatta a tragikus hírt Ágnes lánya a Facebookon, majd hozzátette: az idős asszony alighanem megcsúszhatott, ez vezethetett a tragédiához.

Nem mozdult mellőle a kiskutyája

Szeretett és hűséges házi kedvence napokig nem volt hajlandó elmozdulni mellőle, egészen addig, amíg rájuk nem találtak. „Sajnos belecsúszott a Tiszába és kihűlt… A kiskutyája ott őrizte a parton…”  – írta meg a lapnak a néni lánya.

A leghűségesebb állatok

Ágnes esete is bizonyítja: nem véletlenül tekintenek a kutyákra úgy, mint a leghűségesebb állatokra. Két évvel ezelőtt, 2021 nyarán egy egészen hasonló eset történt Zala megyében. János és szeretett kutyusa, a hétéves Mackó 2021. június 27-én indult közös sétára, majd nyomuk veszett. A férfi testére csak augusztus közepén találtak rá, miután valaki egy haragos kutyára lett figyelmes, ami nagyon őrzött valamit. Mint kiderült, Mackó mindvégig ott maradt gazdája holtteste mellett – emlékeztetett rá a lap.

Fodrászhoz indult

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a szomorú ügyről, ami egy héten át borzolta a hazai közvéleményt. Egy 69 éves hölgy fodrászhoz indult a miskolci otthonából, ám nem tért haza és életjelet sem adott magáról. A hölgynél az iratai ott voltak, de a telefonját nem vitte magával. 

Öngyilkos lett a férje

Pár nappal később tragikus fordulatot vett az eset, az eltűnt nő férje ugyanis önkezével vetett véget az életének. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától kapott információk szerint a halálesetet a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálta, azaz kizárt az idegenkezűség.

Drónnal találták meg

Közben drón bevetésével folytatták a keresést a Lillafüred felé vezető úton, a Molnár-szikla alatti területen. A drón pedig éppen csak felszállt, találtak is egy női holttestet, amely az eltűnt nőé volt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: police.hu