Buda déli részén, Őrmezőn a Péterhegyi út – Zelk Zoltán út – Neszmélyi út hármas elágazása a 11. kerület egyik hírhedt baleseti helyszíne. Péntek délután is hangos csattanásra figyeltek fel a környéken lakók.

Egyenesen akart továbbmenni

Egy fiatal lány által vezetett Renault Megane a Zelk Zoltán úton az őrmezei buszvégállomás felől érkezve az Egér út felé egyenesen akart továbbhaladni, ehhez azonban a forgalmi rend szerint előbb kissé jobbra kellett volna kanyarodnia, megállnia és elsőbbséget adnia a Péterhegyi útról a Neszmélyi útra balra kanyarodó járműnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összenyomódott a Lada eleje

Frontálisan a Lada elékanyarodott

Ehelyett a hölgy egyenesen ment tovább, nyugodtan áthajtott a forgalomtól elzárt területen, majd frontálisan a szemből kanyarodó Lada elejébe rohant.

Kórházba vitték a Lada utasát

A BudaPestkörnyéke.hu tudósítója úgy tudja, hogy a “kocka” Ladában egy fiatal pár ült, a legendás szovjet járgányt vezető fiú nem sérült meg, de a mellette utazó lányt a mentők kórházba szállították, de inkább csak megfigyelés céljából.

Sajnálták a Ladát is a tulajdonosai

Sírógörcsöt kapott a látványtól

A lány nővére is megjelent a helyszínen és szinte sírógörcsöt kapott a látványtól, ugyanis az autót 20 éve építik folyamatosan, nagyon sok energiát és pénzt fektettek be, lelki kötődésük volt hozzá, most pedig a motortérben valószínűleg helyrehozhatatlan károkat szenvedett, például a komplett váltó kiszakadt a helyéből.

Elterelték a buszokat

A BKV buszai nem fértek el a helyszín mellett, így a 150-es, 153-as, 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A járatok terelve közlekedtek, kimaradt az Őrmezei utca és az Igmándi út megálló.

Elszállítják a balesetet okozó autót

Átépítenék a veszélyes kereszteződést

Úgy tudjuk a balesetveszélyes kereszteződés átépítési terve már kész van, a Zelk Zoltán út és a Péterhegyi út lesz a főútvonal, a forgalomtól elzárt területet pedig megszüntetik, de azt a heti átlag 2-3 autóst nem vigasztalja, akik itt ütköznek addig. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni felvételei – Fotó: Gombkötő Krisztián