Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Soha nem látott biztonsági intézkedések alá vonták Ferenc pápa látogatása miatt Rúzsa Magdit

Rúzsa Magdi hamarosan 11 ezer magyar fiatal előtt énekel majd Ferenc pápának. Most kiderült, hogy az énekesnőt és a többi fellépőt soha nem látott biztonsági intézkedések alá vonták.

Ez lesz a program

Április 29-én Rúzsa Magdi is fellép majd Ferenc pápa előtt a Papp László Budapest Sportarénában. Az egyházfő április 28. és 30. között lesz majd a magyar fővárosban, ahol találkozni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel, Novák Katalin köztársasági elnökkel, valamint egy szentmisét is fog tartani a Kossuth-téren. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Van hivatalos dal is

Ahogy írtunk róla, Rúzsa Magdi fellépése előtt felcsendül majd a pápalátogatás hivatalos dala, melyben Szőcs Reni, Nagy Bogi, Szandi, Dolhai Attila és Dánielfy Gergő énekel. Közben kiderült, hogy Rúzsa Magdinak és a többi fellépőnek is be kell tartania a szigorú biztonsági intézkedéseket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A dal:

Szigorú protokoll

A Ripost információi szerint a fellépőkkel már napokkal az esemény előtt közölték, hogy a színpadi technikát minél előbb a helyszínre kell szállítani. A műsort természetesen lepróbálják többször, az utolsó próba után és a nagy esemény előtt két nappal minden hangszert be kell vinni az Aréna területére, és április 29-én már csak egy kistáskával mehetnek be az épületbe maguk a fellépők is.

Korán menniük kell

Természetesen a belépés előtt mindenkit átfognak vizsgálni, az ellenőrzés hasonlítani fog a reptereken tapasztalt átvizsgálásra, de az is nagyon fontos, hogy mindenki időben odaérjen a helyszínre, mert aki elkésik, azt már nem fogják beengedni a kapun. Éppen ezért a meghívottaknak és a fellépőknek is már órákkal az esemény előtt meg kell jelenniük.

Ezért jön újra a pápa

Ferenc pápa 2021. szeptemberi látogatása után úgy érezte, több időt akar tölteni a magyarokkal – mondta Matteo Bruni szentszéki szóvivő, aki az egyházfő április 28-30-án történő újabb látogatásának főbb témáit ismertette a Vatikánban tartott tájékoztatón.

Korábbi ígéret

Emlékeztetett, hogy Ferenc pápa 2021 szeptemberében részt vett az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus budapesti zárómiséjén, és a Vatikánba tartó visszaúton az őt kísérő újságíróknak azt mondta, szívesen visszatér Magyarországra, hogy „több időt szenteljen a magyaroknak”. A mostani magyarországi látogatás annak az ígéretnek a teljesítése – hangsúlyozta a szentszéki szóvivő. 

Ez lesz a pápa útja

Matteo Bruni hangsúlyozta, hogy Ferenc pápa 41. külföldi látogatása lesz a magyarországi 2013-as megválasztása óta, az utazások hatvan országot érintettek. Ferenc pápa és kísérete a római Leonardo Da Vinci, fiumicinói repülőtérről indul, és Horvátországon keresztül repül Magyarországra.

Olaszul beszél majd

Ferenc pápa hat beszédet tart, mindegyiket olasz nyelven. A felszólalások és homíliák tervezett témáiról Matteo Bruni elmondta, hogy az egyházfő már 2021-es látogatásakor szólt a kommunista diktatúra időszakában életüket áldozó és szolgálatukban ellehetetlenített papokról és a hitük gyakorlásáért üldözött hívőkről. Bruni megjegyezte, hogy az akkori rendszer a Vatikán és a magyar egyház közötti kapcsolattartást is igyekezett megakadályozni.

Katolikus példakép

A magyar katolikus egyház hite, szenvedése és ellenállása példaképének a szóvivő Mindszenty József bíborost nevezte, emlékeztetve, hogy Ferenc pápa 2019-ben tiszteletreméltónak nyilvánította, vagyis jóváhagyta azt a határozatot, amely megállapítja, hogy Isten szolgája Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, Magyarország prímása hősies fokban gyakorolta a keresztény erényeket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rúzsa Magdi

Exit mobile version