Rúzsa Magdi hamarosan 11 ezer magyar fiatal előtt énekel majd Ferenc pápának. Most kiderült, hogy az énekesnőt és a többi fellépőt soha nem látott biztonsági intézkedések alá vonták.

Ez lesz a program

Április 29-én Rúzsa Magdi is fellép majd Ferenc pápa előtt a Papp László Budapest Sportarénában. Az egyházfő április 28. és 30. között lesz majd a magyar fővárosban, ahol találkozni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel, Novák Katalin köztársasági elnökkel, valamint egy szentmisét is fog tartani a Kossuth-téren. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Van hivatalos dal is

Ahogy írtunk róla, Rúzsa Magdi fellépése előtt felcsendül majd a pápalátogatás hivatalos dala, melyben Szőcs Reni, Nagy Bogi, Szandi, Dolhai Attila és Dánielfy Gergő énekel. Közben kiderült, hogy Rúzsa Magdinak és a többi fellépőnek is be kell tartania a szigorú biztonsági intézkedéseket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A dal:

Szigorú protokoll

A Ripost információi szerint a fellépőkkel már napokkal az esemény előtt közölték, hogy a színpadi technikát minél előbb a helyszínre kell szállítani. A műsort természetesen lepróbálják többször, az utolsó próba után és a nagy esemény előtt két nappal minden hangszert be kell vinni az Aréna területére, és április 29-én már csak egy kistáskával mehetnek be az épületbe maguk a fellépők is.

Korán menniük kell

Természetesen a belépés előtt mindenkit átfognak vizsgálni, az ellenőrzés hasonlítani fog a reptereken tapasztalt átvizsgálásra, de az is nagyon fontos, hogy mindenki időben odaérjen a helyszínre, mert aki elkésik, azt már nem fogják beengedni a kapun. Éppen ezért a meghívottaknak és a fellépőknek is már órákkal az esemény előtt meg kell jelenniük.

Ezért jön újra a pápa

Ferenc pápa 2021. szeptemberi látogatása után úgy érezte, több időt akar tölteni a magyarokkal – mondta Matteo Bruni szentszéki szóvivő, aki az egyházfő április 28-30-án történő újabb látogatásának főbb témáit ismertette a Vatikánban tartott tájékoztatón.

Korábbi ígéret

Emlékeztetett, hogy Ferenc pápa 2021 szeptemberében részt vett az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus budapesti zárómiséjén, és a Vatikánba tartó visszaúton az őt kísérő újságíróknak azt mondta, szívesen visszatér Magyarországra, hogy „több időt szenteljen a magyaroknak”. A mostani magyarországi látogatás annak az ígéretnek a teljesítése – hangsúlyozta a szentszéki szóvivő. 

Ez lesz a pápa útja

Matteo Bruni hangsúlyozta, hogy Ferenc pápa 41. külföldi látogatása lesz a magyarországi 2013-as megválasztása óta, az utazások hatvan országot érintettek. Ferenc pápa és kísérete a római Leonardo Da Vinci, fiumicinói repülőtérről indul, és Horvátországon keresztül repül Magyarországra.

Olaszul beszél majd

Ferenc pápa hat beszédet tart, mindegyiket olasz nyelven. A felszólalások és homíliák tervezett témáiról Matteo Bruni elmondta, hogy az egyházfő már 2021-es látogatásakor szólt a kommunista diktatúra időszakában életüket áldozó és szolgálatukban ellehetetlenített papokról és a hitük gyakorlásáért üldözött hívőkről. Bruni megjegyezte, hogy az akkori rendszer a Vatikán és a magyar egyház közötti kapcsolattartást is igyekezett megakadályozni.

Katolikus példakép

A magyar katolikus egyház hite, szenvedése és ellenállása példaképének a szóvivő Mindszenty József bíborost nevezte, emlékeztetve, hogy Ferenc pápa 2019-ben tiszteletreméltónak nyilvánította, vagyis jóváhagyta azt a határozatot, amely megállapítja, hogy Isten szolgája Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, Magyarország prímása hősies fokban gyakorolta a keresztény erényeket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rúzsa Magdi