Egy út mellett álló kisteherautónak ütközött és felborult egy személygépkocsi Pátyon, a Torbágyi úton abban a halálkanyarban, ahol szinte hetente történik baleset.

A felborult szürke autó a fél útpályát elfoglalja. A balesetnél a törökbálinti hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. A helyszínen vannak a mentők is.

Nemrég szinte ugyanitt történt baleset, akkor mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, mert olyan súlyos sérült is volt.

A pátyi halálkanyarban elvileg 30 km/ás sebességgel lehetne csak haladni. Több tábla, villogó és még egy információs sebességmérő is figyelmezteti az autósokat a veszélyre, ennek ellenére rendszeresen történnek balesetek.

Elsőként a BudaPestkörnyéke.hu hírportál írta meg, hogy a pátyi polgármesternek már annyira elege volt a rendszeres balesetekből, hogy a falu pénzén, 500 ezer forintért csináltatott egy csúszásgátló bevonatot a kanyar aszfaltjára.

Az út ugyanis úgynevezett tüköraszfalttal készült, ami sima ugyan, de nagyon csúszós, ráadásul a közeli Füzes-patak miatt gyakran nedves, párás, de a legnagyobb probléma, hogy az autósok nem tartják be a sebességkorlátozást.

Fotók: Helyszíni felvételek – Fotók: BPK