Megszomjazhattak az őzek, inni akartak a tározó vizéből, de márt nem tudtak onnét kimászni. Egy környéken élő szólt a hatóságoknak.

Augusztus 10-én délután érkezett egy jelzés a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítására, miszerint Csomádon, a Verebeshegy utca végén egy csurgalék víztározóból kialakított mesterséges tóba három őz beleesett – tájékoztatta a Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált a Pest Megyei Katasztrófavédelem megyei szóvivője, Csámpai Attila.

A katasztrófavédelem munkatársai legutóbb gólyákat mentettek meg itt az agglomerációban. Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatod el!

A megrémült állatok az iszapos, csúszós szélű árokból nem tudtak kimászni, ezért a kimentésükhöz kértek segítséget a katasztrófavédelemtől. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott dolgozók a vízből egy őzet már sikeresen kimentettek.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Végül a gödöllői hivatásos tűzoltók mentőkötelek, létra és csónak segítségével a másik két őzet  a tóból sérülések nélkül kimentették, majd szabadon engedték.

Kiemelt kép: PMKI Gödöllő HTP