Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Szociális vészhelyzetet hirdetne Józsefvárosban Pikó András, a polgármester rendkívüli rezsitámogatás bevezetését tervezi

Pikó András

Pikó András - Forrás: Facebook/Pikó András

Rezsivédelmi intézkedéscsomagot terjeszt a szeptemberi kerületi képviselő-testületi ülés elé Pikó András a 8. kerület polgármestere. A kerületvezető közösségi oldalán sorolta fel a várható intézkedéseket.

Drasztikusan emelik a rezsiárakat

„A kormány legfőbb választási ígéretét megszegve drasztikusan emeli ősztől a rezsiköltségeket, ami lehetetlen helyzet elé állítja családok százezreit, magyarok millióit, és több ezer józsefvárosit taszíthat megélhetési és szociális válságba” – írja Facebook oldalán Józsefváros polgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Enyhíteni kell a terheket

Pikó András szerint egy kerületi önkormányzatnak nincs módja felülírni azokat kormányzati intézkedéseket, amiknek saját intézményei is áldozatul estek. Ugyanakkor kiemelt felelősségének tartja, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel enyhítsék a kormány áldozatainak terheit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Intézkedéscsomagot terjeszt be

„Polgármesterként olyan intézkedéscsomagot terjesztek a szeptemberi kerületi képviselő-testületi ülés elé, amely ezeket az intézkedéseket kiterjeszti és erősíti” – írja Pikó András.

Ennek értelmében:

Energiaszegénység enyhítése

A polgármester ezután felsorolja, hogy eddig milyen intézkedéseket tett a Józsefvárosi Önkormányzat az energiaszegénység enyhítésére.

Ezeket az intézkedéseket hozták

Lépett a 6. kerületi önkormányzat

A rezsicsökkentés csökkentésének bejelentése után a 6. kerületi önkormányzat bejelentette, hogy a kerület három módon próbál segíteni a kialakult helyzeteben. A polgármester, tanácsadást, segélyt, és pályázatot ígér.

Tanácsadás

A Hunyadi téri vásárcsarnokban jövő szombaton nyíló energiatanácsadó irodában szakértők adnak ingyenes segítséget a terézvárosiaknak, hogyan csökkenthetik a fogyasztásukat.

Fűtéstámogatás

Fűtéstámogatást adnak a leginkább rászorulóknak, egy havi jövedelem egyedülállóknál 165 ezer forint, családoknál 135 ezer/fő.

Pályázat

A társasház-korszerűsítő támogatások (kazáncsere, gázvezetékek cseréje, társasházi nyílászárók cseréje) költségvetési forrását és bizonyos támogatások vissza nem térítendő arányát emelték, de magánszemélyek is pályázhatnak például a nyílászáróik felújítására.

Kiemelt kép: Pikó András – Forrás: Facebook

Exit mobile version