A 6. kerületi önkormányzat három módon próbál segíteni a rezsicsökkentés megnyirbálása utáni helyzetben. A polgármester, tanácsadást, segélyt, és pályázatot ígér.

Nem sok, de valami

Soproni Tamás, Terézváros polgármestere a közösségi médiában bejelentette, hogy az önkormányzat háromféle segítséget nyújt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tanácsadás

A Hunyadi téri vásárcsarnokban jövő szombaton nyíló energiatanácsadó irodában szakértők adnak ingyenes segítséget a terézvárosiaknak, hogyan csökkenthetik a fogyasztásukat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Támogatás

Fűtéstámogatást adnak a leginkább rászorulóknak, egy havi jövedelem egyedülállóknál 165 ezer forint, családoknál 135 ezer/fő.

Pályázat

A társasház-korszerűsítő támogatások (kazáncsere, gázvezetékek cseréje, társasházi nyílászárók cseréje) költségvetési forrását és bizonyos támogatások vissza nem térítendő arányát emelték, de magánszemélyek is pályázhatnak például a nyílászáróik felújítására.

A bejelentés

Már az MVM is tanácsokat osztogat

160 liter víz helyett fürödjünk csak 60 literben – a többi között ezt is tanácsolja az MVM. További hasznos ötletek: Fogmosás közben folyóvíz helyett használjon poharat! Ha megteheti, gyűjtse össze az esővizet, és használja öntözésre. Nemcsak vizet spórol, hanem a virágoknak is jót tesz.

Cikkünkben egy vészjósló táblázat

Másfél millióval emelkedhet az agglomerációs családi házak éves rezsiköltsége.

Hatástanulmányok nélkül

Nem igaz az az állítás, hogy a kisvállalkozások és az önkormányzatok képesek lesznek kigazdálkodni annak hatásait, hogy kikerülnek a rezsicsökkentés alól – ezt még júniusban mondta a főpolgármester. Ma már arról írt, hogy a rezsicsökkentésből lényegében már csak Rezsi Szilárd maradt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vészjóslás az ingatlanpiacon

 Jövőben megnövekedhet a kereslet az alacsony fenntartási költségű lakások iránt, és felértékelődhetnek a korszerű, energiatakarékos ingatlanok – közölte az ingatlan.com az MTI-vel. Az árakat nézve kétsebességessé válhat a piac: a korszerű fűtéssel rendelkező, alacsony fogyasztású lakóingatlanoknál tempósabb lehet az értéknövekedés, mint a felújítandóknál – mutatott rá a közleményben Balogh László, a portál vezető gazdasági szakértője. Erről egyébként mi is írtunk a fentebb olvasható cikkünkben.

Címlapkép: Terézváros közösségi oldala.