Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Teljes lakosságát leteszteli Ausztria: a biztonságos karácsony a cél

A teljes lakosságot leteszteli Ausztriában. Jövő keddtől teljes kijárási tilalmat rendelt el az osztrák kancellár. Ausztriában a napi fertőzöttek száma megközelíti a 10 ezer főt.

Tömeges tesztelés

December 7-től, a kijárási korlátozások feloldását követően Ausztria is tömeges tesztelésbe kezd, írja a 444 a Die Presse alapján.

Ez is érdekelhet

“Legyőzi, ahogy mindig, nála makacsabb embert nem ismerek” – koronavírusban meghalt Gróz János kézilabdaedző, közösen imádkoztak érte a szentendreiek

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kijárási tilalom

Sebastian Kurz osztrák kancellár szombaton jelentette be, hogy miután a korábbi korlátozások nem lassították a vírus terjedését, jövő hét keddtől egész napos kijárási korlátozást vezetnek be Ausztriában, minden iskola távoktatásra áll át.

Tanárokat tesztelik le elsőként

Az osztrák kancellár azt mondta, december 7-től elsőként a tanárokat tesztelik majd antigén gyorstesztekkel, majd még karácsony előtt tesztelnék az egész lakosságot, mert szeretnék elérni, hogy az ünnepek a lehető legbiztonságosabbak legyenek. A tömeges tesztelés logisztikai feladatait a következő hetekben készítik elő.

Szlovákia is megcsinálta

Szlovákiában egyébként az elmúlt hétvégéken 3,6 millió embert teszteltek, és a letesztelt emberek körülbelül egy százalékánál mutatták ki a koronavírust. Akinek pozitív lett a tesztje, annak teljes családjával, illetve az egy háztartásban élőkkel együtt karanténba kell vonulnia 10 napra.

Orbán Viktor Ausztriát figyeli

Orbán Viktor folyamatosan azt mondja, hogy Ausztriát tekinti laboratóriumnak és az osztrák intézkedéseket egy kis idő múlva Magyarországon is be kell vezetni. Ami Ausztriában van, az 2-3 hét múlva ide is megérkezik – fogalmazott a kormányfő.

Egy hét késéssel követjük Ausztriát

Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió lakosra jutó fertőzött, mint Magyarországon, “nyugatabbra pedig még ennél is rosszabb a helyzet”. Közölte: s tapasztalataik szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát. Ha így lesz, akkor december közepére a kórházak elérik a teljesítőképességük határát – mondta a miniszterelnök.

Ezt is olvasd el

Szén-monoxid-mérgezést kapott egy család: 4 ember vittek a kórházba a mentők

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Varga György

Exit mobile version