Újra ingyenes lesz a parkolás, éjfélre mindenkinek haza kell érnie és minden szórakozóhelyet bezárnak – jelentette be Orbán Viktor kedd este. Azt is mondta, hogy a tapasztalatok szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát. Ha most is így lesz, akkor december közepére a magyar kórházak elérik a teljesítőképességük határát. A videót a cikkünk alján lehet elindítani.

Rendkívüli jogrend

Újra bevezetik a rendkívüli jogrendet Magyarországon – jelentette be Orbán Viktor kedd este Facebook oldalán. A rendelkezés szerda 0 órától lép érvénybe. Ennek értelmében a polgármesterek ismét a képviselő-testületek nélkül, egyedül hozhatnak döntéseket.

Éjszakai kijárási korlátozás

Minden szórakozóhelyet bezárnak. Éjfél és reggel 5 között kijárási korlátozást vezetnek be, amely azt jelenti, hogy éjfélre mindenkinek haza kell érnie. Orbán Viktor rendkívüli bejelentésében elmondta: az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását egész egyszerűen lehetetlen kikényszeríteni ezeken a helyeken.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Sportrendezvények, színházak

Sportrendezvényeken, színházakban, mozikban csak minden 3. széken lehet ülni. A maszk használata pedig kivétel nélkül kötelező. A hatóságok minden rendezvényt ellenőriznek, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be a szabályokat azonnal bezárják.

Ingyenes parkolás, járatsűrítés

A kormány újra ingyenessé teszi a pakolást. A reggeli és a déli tömegközlekedési járatok sűrítését rendeli el.

Látótávolságon belül a vakcina

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Oroszországgal, Kínával és Izraellel tárgyalnak a koronavírus elleni vakcina miatt, mint fogalmazott: látótávolságban van a védőoltás, de addig ki kell húzni valahogy.

Tombol a járvány Magyarországon

A legfrissebb adatok szerint egy nap alatt közel 4 ezer új fertőzöttet azonosítottak. 4767 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 348-an vannak lélegeztetőgépen, 84 fertőzött halt meg.

Szlovákiában letesztelték a teljes lakosságot

Szlovákiában ingyenesen letesztelték az ország teljes lakosságát. Akinek pozitív lett a tesztje, annak karanténban kell maradnia. Akinek negatív tesztje van, szabadon járhat, azonban a teszt eredményét magával kell vinnie és a boltokban vagy a szolgáltatások igénybevételénél elkérhetik tőle.

Elérik a kórházak a teljesítőképességük határát

Orbán Viktor tavasz óta azt mondja, hogy Ausztriát tekinti laboratóriumnak és az osztrák intézkedéseket egy kis idő múlva Magyarországon is be kell vezetni. Ami Ausztrában van, az 2-3 hét múlva ide is megérkezik – fogalmazott a kormányfő. Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió lakosra jutó fertőzött, mint Magyarországon, “nyugatabbra pedig még ennél is rosszabb a helyzet”. Közölte: s tapasztalataik szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát. Ha így lesz, akkor december közepére a kórházak elérik a teljesítőképességük határát – mondta.

Kiemelt kép forrása: MTI/Mónus Márton