Létszámleépítést jelentett be a posta, miközben munkaerőhiánnyal küzdenek. Az agglomerációban is állandó gondot jelent, hogy egy-két héttel később érkezik meg egy-egy levél vagy számla, mert nincs aki kivigye azt.

Budapesti telephelyein 110 embert érintő, csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó szándékot jelentett be a Magyar Posta. 

A vállalat vezetése a Magyar Posta működési hatékonyságának javítása érdekében, folytatja a bürokráciacsökkentő lépéseit. A létszámcsökkentés főleg a fővárosi irányítási, szolgáltatói munkahelyeket érinti, és nem azokat a munkaköröket, ahol a Magyar Posta munkaerőhiánnyal küzd, mint a kézbesítők, postai ügyintézők és logisztikai munkatársak tábora.

A Magyar Posta vezetése az üzemi tanáccsal tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy az előző évekhez hasonlóan külön megállapodás szabályozza az intézkedésben érintett munkavállalók munkaviszony megszüntetésének feltételeit – írják közleményükben.

Állandó munkaerőhiány

A lépés azért érdekes, mert a Postával kapcsolatban inkább olyan híreket lehetett olvasni az utóbbi években, hogy munkaerőhiánnyal küzdenek, különösen az ünnepi időszakban nehéz megbirkóznia a cégnek a rengeteg csomaggal. Ezért is érthetetlen a csoportos elbocsájtás, hiszen átképzéssel csökkenteni lehetne a munkaerőhiányt.

Az agglomerációban is sok gond van a levelek és a számlák kézbesítésével, Érden és Csömörön például állandó gondot jelent, hogy akár egy-két hétet is csúsznak a küldemények kézbesítésével. Többen is arra panaszkodnak, hogy amiatt kicsúsznak a fizetési határidőkből és késedelmi kamatot kénytelenek fizetni a szolgáltatóknak.

Kiemelt kép: illusztráció