A budai agglomerációban, Solymáron élő Ferencz István építészirodája nyerte a világ legjobb közintézménye díjat Londonban.

Néhány napja adták át az ingatlanszakma egyik legfontosabb díját Londonban. Az International Property Awards nagydíját a világ legjobb közintézménye kategóriában egy magyar tervezésű épület, a Liget Budapest Projekt keretében megépülő Néprajzi Múzeum nyerte.

A díjazott az a NAPUR Építész Iroda lett – első magyar kitüntetettként a 25 éves múltra visszatekintő megmérettetésen –, melynek vezetője Ferencz István Solymáron élő Ybl- és Kossuth-díjas építész.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A díjazottnak igencsak szép titulusa van. Az irodájának weboldalán így írja a nevét: Prof. Ferencz István Habil, DLA,  Ybl és Kossuth-díjas Építész, Tervezőművész, Egyetemi Tanár, MOME Doktori Iskola vezető, Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

Életrajzából kiderül, hogy 1944. januárjában Edelényben született, Miskolcon járt gimnáziumba, az építészmérnöki diplomáját pedig 1973-ban szerezte, azóta oktat, sokat tervez és rengeteg díjat kapott.

A weboldala szerint a solymári házát is ő tervezte, alább egy kép arról, hogyan néz ki a világ legjobb közintézménye díjjal kitüntetett építésziroda alapítójának az otthona.