Új, alternatív útvonalakat kínálnak a gyalogosok és biciklisek számára Budapesten a Lánchíd lezárása miatt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a pénteki közleményében emlékeztetett, hogy jövő szerdától lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat.

Lezárják a Lánchidat

A közlekedési társaság a pénteki közleményében arról tájékoztatott, hogy jövő szerdán lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat, és ettől az időponttól kezdve az autók, a BKK járatok, illetve a kerékpárosok nem használhatják a hidat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyalog már most sem lehet átkelni

Mivel a híd járdáit már március 17-én lezárták, ezért a gyalogosok már most sem tudnak felmenni a Lánchídra. Jövő szerdától azonban már minden a felújításról fog szólni, így senki sem közlekedhet a dunai átkelőn.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Egy-két évet kell várni a felújítással

Az autósok és a kerékpárosok 2022 végén használhatják újra a hidat, míg a járdákon 2023-ban sétálhatnak újra a gyalogosok.

Alternatív útvonalat kínálnak

A közlekedési társaság azokra is gondolt, akik a budai rakparton szeretnének biciklizni: számukra alternatív útvonalat jelölnek ki június 16-tól a Batthyány tér (Vám utca) és a Döbrentei tér között.

Kicsit van csak arrébb

“A párhuzamos utcákhoz a legegyszerűbben a hídfőktől távolabb, a Döbrentei térnél és a Vám utcánál lehet majd átjutni kerékpárral” – írták a közleményben.

A Halász utca is jó megoldás

A BKK arról is tájékoztatott, hogy azok, akik a hídfőhöz közelebb szeretnének a Duna-menti gyalog- és kerékpárútról letérni, a Halász utcánál és közvetlenül a hídfő északi és déli oldalán lesz erre lehetőségük.

Pesti oldalon is csökken a forgalom

A Duna másik partján, a pesti oldalon a kerékpárosok együtt közlekedhetnek az autósokkal a Széchenyi téren, ahol szintén jelentős autós forgalomcsökkentésre kell számítani.

Újabb korlátozás június közepétől

A budai részen, a Lánchíd alatti kis alagutat június 16-tól nem használhatják a gyalogosok. Számukra ideiglenes útvonalat alakítanak ki a körforgalom és a munkaterület között.

A pesti alagutat is lezárják

A Lánchíd pesti hídfőjénél is lezárják a gyalogos alagutat, viszont itt már nem jelölnek ki alternatív útvonalat. Azok, akik erre sétálnak, a Széchenyi tér megkerülésével érhetik el úti céljukat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lánchíd – Forrás: BudaPestkörnyéke