Amint arról beszámoltunk, hétfőn a déli órákban Sopronban, egy, a belvároshoz közeli utca egyik udvarában kutyadámadás áldozata lett egy gyermek és egy felnőtt nő. Egy négyéves kislányt és a nagymamáját támadta meg az amerikai bulldog.

Szinte széttépte őket

A nagymama kezét és lábát összeharapdálta az eb, amely aztán a falhoz szorította a kislányt, akinek az arcát és az egész testét marcangolta. Az eb nem akarta elengedni a kislányt. Végül a pitbull gazdája fékezte meg a kutyát, ami az eset után karanténba került. A házban élőket megdöbbentette az eset.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Súlyosan megsérült a koponyája

A kutya olyan erővel harapta meg a koponyját, hogy egy csontszilánk az agyába fúródott. A gyerekre az eset idején a nagymama vigyázott, a gyerek az ő kölyökkutyájával játszott az udvaron. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Válságos az állapota

A kislányt súlyos koponyasérülésekkel szállították a győri kórházba, ahol most is altatásban tartják. A gyermek több műtéten is átesett, de továbbra is válságos az állapota.

Jó kutyusnak hitték

A harapós kutyát gazdája ismerőse engedte ki az egyik emeleti lakásból, hogy sétálni vigye, de az állat megharapta a gyereket. A gazdi egyik barátja nyilatkozott, azt állítja, a kutya soha nem bántott senkit, igazi jó kutyus volt. A rendőrség büntetőeljárást indított, a kutya gazdája évekre börtönbe kerülhet.

Éheztették a kutyákat

Mindeközben a Tények műsorából kiderült, hogy annál a személynél, akitől a gazda a kutyát vette, korábban már jártak az állatvédők. Akkor éheztetett, rossz állapotban lévő állatokat találtak nála.

Dühös kutyák

Alig két hete írtuk meg, hogy Baranyában négy kutya harapott meg egy férfit. A helyiek kapával, ásókkal és lapáttal kergették el kutyákat. Mentőt hívtak, a férfit válságos állapotban szállították kórházba. A kutyák gazdája kutyák szaporításával foglalkozik. Eljárás indult ellene.

Hírhedt kutyák

Az amerikai staffordshire terrier ősei vélhetően 1860-ban kerültek brit bevándorlókkal Amerikába. A 19. század második felében szinte iparszerű, nagystílű kutyaviadalokra került sor, s ezt az izmos fajtát ehhez használták. A tenyésztés célja a bátor, erős és kitartó kutya volt. Robosztus testalkatáról, vaskos nyakáról és bikaszerű fejéről szinte azonnal felismerhető. Sötét szemek és általában félig felfelé álló fülek jellemzik.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció