Vízvezetékszerelőnek adta magát két férfi, akik bejutottak idős emberek lakásába és ott kirabolták őket. Két érdi férfit már elfogtak, társaikat még keresik.

2020. január 22-én reggel 9 óra körül két férfi csengetett be egy idős hölgy  Paulay Ede utcai lakásába azzal az indokkal, hogy ők vízvezetékszerelők, és az épületben történt csőtörést jöttek megjavítani. Miután beengedte őket, a két férfi a konyhában szóval tartotta a nőt, és úgy csináltak, mint akik a vizesblokkot szerelik. Ezalatt harmadik társuk besurrant utánuk a lakásba, és a hálószobában  a szekrényeket felfeszítve több, mint hét és fél millió forint értékben lopott el ékszereket és pénzt.

A nyomozás során megállapították, hogy a feltételezett elkövetők korábban, január 6-án egy Andrássy úti lakásból is hasonló módszerrel loptak pénzt. Ott egy negyedik férfit is összefüggésbe hoztak a bűncselekmény elkövetésével. A 45 éves G. Csaba a gyanú szerint egy autóval fuvarozta fiát és két társát az Andrássy úti lakáshoz, majd figyeléssel biztosította őket, amíg a bűncselekményt elkövették.  

A nyomozók G. Csabát és fiát, a 25 éves G. Krisztiánt január 28-án érdi lakásukban fogták el. A két férfit előállították. Társaikat, a 42 éves Góman Istvánt​ és a 39 éves Jakab Istvánt a rendőrök elfogatóparancs alapján keresik. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfiak tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett a 06060/197/2020. bü. számra hivatkozással tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.​

Kiemelt kép: a két körözött férfi – Forrás: police.hu