Egy almazacskós fotóval valósággal felrobbantotta a netet az Érden élő Pap Erika Andrea. Azt írta, bárki ingyen elviheti tőle a kerítésre akasztott almát, eddig elképesztően sokan, 26 ezren osztották meg a bejegyzését.

Az érdi anyuka posztja így szólt: “Én elkezdtem, csináljunk belőle mozgalmat! Ha túl sok gyümölcsöd termett és nem tudod felhasználni, kínáld fel annak, akinek nincs! Nekem most almám és körtém van, remélem valakik örülni fognak neki! Felcímkéztem, hogy elvihető, elviheted, nehogy azt gondolják pusztán eladási célból van kilógatva. Bio gyümölcs, az idén nem kapott permetet. Az alma inkább édes, mint savas, de remek sütemény, kompót, leves alapanyag. A körte kifejezetten finom, édes, lédús, ízes.”  – írta ki a közösségi oldalára Pap Erika Andrea.

Havonta 300 ezer alkalommal olvassák el a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit. Építsd a vállalkozásod az olvasóink erejével! Klikk ide!

Norvég ötlet

„Az ötlet maga egy norvég kezdeményezésből ered, amiről láttam egy posztot. Olvasgattam a kommenteket alatta, de mindenki csak sajnálkozott, kár, hogy nálunk ilyen nincs. Én pedig kimentem a kertbe, összeszedtem az érett gyümölcsöket, amiket már úgysem tudnék felhasználni, kiporcióztam és kiakasztottam a kerítésre – mondta Erika a Mindmegette.hu kérdésére.

Mutassunk példát!

Az első bejegyzés önálló életre kelt, másnapra már nagyon népszerű lett a neten, Erika ezt az újabb üzenetet írta a Facebook oldalára. „Köszönöm a sok kedves és támogató hozzászólást! Köszönöm, hogy megerősítettétek a hitem az emberiségben! Remélem, sokakat inspirál a kezdeményezésem és nem hagyjuk tönkre menni a termést, hanem felajánljuk. Ez így a legegyszerűbb mód, nem kell nekünk sem menni sehová, időpontot sem kell egyeztetni, nem kell szégyenkezni a rászorulónak sem ha elviszi. Sőt, rászorulónak sem kell lenni, hisz lehet holnap ő olyat tesz ki, ami meg nekem nincs! Mutassunk példát!” – írta másnap.

Az első követő

Nem sokkal később egy másik bejegyzéséből tudjuk, hogy volt aki követte az érdi asszony példáját. Egy iváncsai hölgy is a kerítésre akasztotta ki a számára felesleges gyümölcsöket. Erika eredeti posztját itt tudod megnézni.

Kiemelt kép: BudaPestkörnyéke.hu illusztráció. Az arckép forrása: Facebook/Pap Erika Andrea


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!