1374 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órával. Drasztikusan megugrott a kórházban ápoltak száma is, és 110-en vannak lélegeztetőgépek. Közben úgy tűnik, a járvány egyre több idősotthonban is megjelenik.

Rengeteg a fertőzött

1374 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 36.596 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

20-an haltak meg

Elhunyt 20 beteg, így az elhunytak száma 933 főre emelkedett, 9683-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 25 980 fő. Az aktív fertőzöttek 33%-a, az elhunytak 47%-a, a gyógyultak 34%-a budapesti.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megugrott a kórházban ápoltak száma

Jelentősen megugrott a kórházban ápoltak száma is. A szombati adatok szerint 1174 fertőzöttet ápolnak kórházban, előző nap 993-an voltak. Ez azt jelenti, hogy nőtt a középsúlyos és a súlyos állapotban lévők száma.

100 felett vannak a lélegeztetőgépen

A lélegeztetőgépen lévők száma is jelentősen nőtt. Jelenleg 110 beteget lélegeztetnek mesterségesen, a tegnapi adatok szerint 82-en voltak.

66 gondozott lett fertőzött

Két telephelyen 66 gondozott és tucatnyi dolgozó koronavírustesztje lett pozitív a Nógrád megyei bátonyterenyei idősotthonban – tudta meg az RTL Klub Híradó. A csatornának az idősotthonban élő egyik házaspár rokona beszélt erről.

Nem értesítették őket a fertőzésről

Szerinte a megbetegedésekről sem a bent lakó időseket, sem a hozzátartozókat nem értesítették. A helyiek úgy tartják, az egyik dolgozó vihette be a vírust ételszállításkor.

Barcson is gondok vannak

A Somogy megyei Barcs idősotthonában is egyre több a fertőzött. Ott 3 ápoló és 26 gondozott kapta el a vírust. Jelenleg 4-en vannak korházban – úgy tudják egy idős ember állapota kritikus. Állítólag több dolgozó is úgy döntött, amíg nem vonul el a járvány, beköltözik az intézetbe.

Letenyéről átvezényelték a belgyógyászokat

Felfüggesztették a letenyei Egészségházban a belgyógyászati vizsgálatokat, az ott dolgozó orvosokat átvezényelték Zalaegerszegre koronavírusos betegeket ápolni. A város polgármestere, Farkas Szilárd azt mondta, hogy fontos és jól működő szakrendelés volt a belgyógyászati, de bizonytalan ideig most nem tudnak betegeket fogadni Letenyén.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Árvai Károly