Site icon BudaPestkörnyéke.hu

20 ezer virágpalántát oszt ki a józsefvárosi önkormányzat, elindult az online regisztráció

Nebáncsvirág

Négy évnyi szünetet követően újból ingyenes virágosztásra kerül sor Józsefvárosban.

Régi hagyományt elevenítenek fel

Budapest nyolcadik kerületében nem kevesebb, mint 20 ezer virágpalántát osztanak ki a helyi lakosok számára. Az akcióra a Városüzemeltetési és Zöldprogram Iroda a Közösségi Részvételi Iroda és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ közreműködésével kerül sor. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Júniusban lesz a nagy virágosztás

A virágpalántákat június 2-án, pénteken 9:00 és 18:00 között osztogatják először. A rákövetkező napon, június 3-án szombaton 8:00 és 14:00 között lehet menni a növényekért. A palántákat a Dankó uta 3-5. szám alatt, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ telephelyén fogják átadni a jogosultaknak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Négyezer csomag vár gazdára

A húszezer darab palántából négyezer csomagot állítanak össze, minden csomag öt különböző féle virágot fog tartalmazni. A csomagokban lehet kerti begónia, büdöske, petúnia, nebáncsvirág, hamvaska, törpe lobélia, hamvas zsálya és rózsameténg is.

Online is lehet regisztrálni

Kétezer virágcsomagra az interneten keresztül is lehet jelentkezni május 31-éig. Az online jelentkezéshez erre a linkre kell kattintani. A maradék 2000 csomagot érkezési sorrend alapján fogják kiosztani az érdeklődők számára.

Ezeket az adatokat kérik az online regisztrációhoz

A regisztrációs űrlapon a jelentkező nevét, lakóhelyét kell megadni utca pontossággal. Ezen felül opcionálisan megadható az e-mail cím, valamint bármilyen megjegyzés, kérdés is feltehető.

Van egy komoly feltétele a virágok átvételének

A józsefvárosi virágosztásra csak helyi lakosok jelentkezhetnek. A csomagok átadásakor kérni fogják a lakcímkártyát. Azok is kérhetnek ingyenes virágcsomagot, akik Józsefvárosban tartózkodási hellyel rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetnek!

Gyereknap lesz szombaton a Józsefvárosban

A józsefvárosiakat érintő hír, hogy május 27-én szombaton a Teleki térre várja a Józsefvárosi Önkormányzat a gyerekeket és szülőket. “Gyertek és játsszunk, táncoljunk, nevessünk felszabadultan!” – áll a felhívásban.

Négy órán át tartanak a programok

A programok 10:00-kor Kovácsovics Fruzsina koncertjével kezdődnek. 11:00-kor Gólyalábas műsor lesz, majd délben kezdi műsorát az Eszter-lánc mesezenekar. 13:00-kor Óriásbuborék show kerül megrendezésre.

Napközben lesznek egyéb programok

Arcfestés, népi játszóház és kézműves foglalkozás is várja az érdeklődőket. Eddig 100 érdeklődő van a rendezvényre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version