Négy évnyi szünetet követően újból ingyenes virágosztásra kerül sor Józsefvárosban.

Régi hagyományt elevenítenek fel

Budapest nyolcadik kerületében nem kevesebb, mint 20 ezer virágpalántát osztanak ki a helyi lakosok számára. Az akcióra a Városüzemeltetési és Zöldprogram Iroda a Közösségi Részvételi Iroda és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ közreműködésével kerül sor. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Júniusban lesz a nagy virágosztás

A virágpalántákat június 2-án, pénteken 9:00 és 18:00 között osztogatják először. A rákövetkező napon, június 3-án szombaton 8:00 és 14:00 között lehet menni a növényekért. A palántákat a Dankó uta 3-5. szám alatt, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ telephelyén fogják átadni a jogosultaknak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Négyezer csomag vár gazdára

A húszezer darab palántából négyezer csomagot állítanak össze, minden csomag öt különböző féle virágot fog tartalmazni. A csomagokban lehet kerti begónia, büdöske, petúnia, nebáncsvirág, hamvaska, törpe lobélia, hamvas zsálya és rózsameténg is.

Online is lehet regisztrálni

Kétezer virágcsomagra az interneten keresztül is lehet jelentkezni május 31-éig. Az online jelentkezéshez erre a linkre kell kattintani. A maradék 2000 csomagot érkezési sorrend alapján fogják kiosztani az érdeklődők számára.

Ezeket az adatokat kérik az online regisztrációhoz

A regisztrációs űrlapon a jelentkező nevét, lakóhelyét kell megadni utca pontossággal. Ezen felül opcionálisan megadható az e-mail cím, valamint bármilyen megjegyzés, kérdés is feltehető.

Van egy komoly feltétele a virágok átvételének

A józsefvárosi virágosztásra csak helyi lakosok jelentkezhetnek. A csomagok átadásakor kérni fogják a lakcímkártyát. Azok is kérhetnek ingyenes virágcsomagot, akik Józsefvárosban tartózkodási hellyel rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetnek!

Gyereknap lesz szombaton a Józsefvárosban

A józsefvárosiakat érintő hír, hogy május 27-én szombaton a Teleki térre várja a Józsefvárosi Önkormányzat a gyerekeket és szülőket. “Gyertek és játsszunk, táncoljunk, nevessünk felszabadultan!” – áll a felhívásban.

Négy órán át tartanak a programok

A programok 10:00-kor Kovácsovics Fruzsina koncertjével kezdődnek. 11:00-kor Gólyalábas műsor lesz, majd délben kezdi műsorát az Eszter-lánc mesezenekar. 13:00-kor Óriásbuborék show kerül megrendezésre.

Napközben lesznek egyéb programok

Arcfestés, népi játszóház és kézműves foglalkozás is várja az érdeklődőket. Eddig 100 érdeklődő van a rendezvényre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció