Megválasztották Veresegyház polgármesterének a függetlenként, a tisztségért egyetlen jelöltként induló Cserháti Ferencet. Gyömrőn nagyot változott a politikai helyzet: a Jó Itt Élni jelöltjei mindhárom körzetben buktak, így az adócsalással gyanúsított Gyenes Levente elvesztette többségét a képviselő-testületben.  

Megválasztották az utódot

Megválasztották Veresegyház polgármesterének a függetlenként, a tisztségért egyetlen jelöltként induló Cserháti Ferencet. A vasárnapi időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a Pest vármegyei várost 58 éve irányító Pásztor Béla februárban lemondott a településvezetői posztról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korábban alpolgármester volt

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldala szerint a megüresedett pozícióra egyetlen jelöltet vettek nyilvántartásba, a település polgármesteri feladatait a lemondás után ellátó, korábbi főállású alpolgármestert, Cserháti Ferencet

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

1965 óta volt a város első embere

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy Pásztor Béla veresegyházi szolgálatát 1963-ban, éppen 60 évvel ezelőtt kezdte, amikor 25 éves fiatalemberként elvállalta a Művelődési Ház irányítását. A mindig tettre kész vezetőt 1965-ben felkérték tanácselnöknek. Rövid gondolkodás után elfogadta a feladatot és 1965. szeptember 1-jén ki is nevezték az akkori község tanácselnökének. A falu fejlődése érdekében mindent megtett, az emberek az általa szervezett és vezetett társadalmi munkák sorozatával építették a települést.

Három helyen választottak Gyömrőn

Három gyömrői választókerületben tartottak időközi választást vasárnap. A tét óriási. A várost egy kisebb megszakítással 2002 óta vezető Gyenes Levente elveszítheti többségét a képviselő-testületben. Ő az a polgármester, akit újra és újra megválasztanak a Budapesthez közeli agglomerációs településen, noha több büntetőeljárás is volt vele szemben.

Nyomkövetővel a lábán

Márciusban engedték ki féléves előzetes letartóztatás után, a gyanú szerint ugyanis Gyenes tagja lehet egy biztonsági őröket foglalkoztató számlagyáros bűnszervezetnek, ami több mint másfél milliárd forintnyi adót csalt el. A testületi üléseket a mai napig nyomkövetővel a lábán kénytelen vezetni – emlékeztetett rá a 444.hu.

Nagy volt a tét

A matek egyszerű volt: ha Gyenes szervezete, a Jó Itt Élni (JIÉ) jelöltjei mind a három választókerületet elveszítik, akkor a polgármester kénytelen lesz kisebbségben vezetni a várost a továbbiakban. Két ellenzéki tömörülés is indított jelöltet mindhárom választókerületben: a Mi Hazánk és a Hajnal Egyesület Gyömrőért (HEGY), sőt, a 7-es választókerületben még egy független jelölt is elindult.

Elveszett a polgármester többsége

Úgy tűnik, a polgármester ügyei sokkolták a gyömrői közvéleményt, és mind a három körzetben buktak a Jó Itt Élni jelöltjei. A Hajnal Egyesület Gyömrőért színeiben Angyal Ágnes Magdolna, Árkosi Brigitta és Váradi Attila is befutott.

Ráckevén a Fidesz jelöltje nyert

Ráckevén is tartottak időközi választást, és a 8-as számú választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltje nyert: Simsik Zsuzsanna a szavazatok 66,89 százalékát kapta meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: változik a politikai helyzet Gyömrőn. Fotó: archív