A települést 58 éve irányító Pásztor Béla a képviselő-testület mai ülésén 2023. február 28-i hatállyal lemondott polgármesteri tisztségéről.

 60 éve a település szolgálatában

Pásztor Béla veresegyházi szolgálatát 1963-ban, éppen 60 évvel ezelőtt kezdte, amikor 25 éves fiatalemberként elvállalta a Művelődési Ház irányítását.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

1965 óta volt a város első embere

A mindig tettre kész vezetőt 1965-ben felkérték tanácselnöknek. Rövid gondolkodás után elfogadta a feladatot és 1965. szeptember 1-jén ki is nevezték az akkori község tanácselnökének. A falu fejlődése érdekében mindent megtett, az emberek az általa szervezett és vezetett társadalmi munkák sorozatával építették a települést.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Uta, járdák iskola

Az összefogásnak és a lakosság kétkezi munkájának köszönhetően lett orvosi rendelő, iskola, benzinkút, posta, épültek utak és járdák Veresegyházon – emlékeztetett rá közleményében Veresegyház Város Önkormányzata.

Minden választást megnyert

A rendszerváltozás után nagy fölénnyel nyerte meg az első polgármester választást, ahogy, azóta is az összes önkormányzati választást, és lett tanácselnökből 1990. október 12-től Veresegyház polgármestere.

Magyarországi rekorder

Immár 33 esztendeje látja el a polgármesteri tisztséggel járó feladatokat, tanácselnöki időszakát is beleszámítva, összesen 58 évnyi településvezetői munkásságával magyarországi rekorder. Munkájának egyik mérföldköveként 1999. július 1-jén Veresegyház városi rangot kapott.

Dinamikusan fejlődő város

Pásztor Béla hat évtizedes áldozatos munkássága nyomán az egykor „Kenyértelen Veresegyház” címmel illetett szegény sorsú falu mára a budapesti agglomeráció és az ország egyik legdinamikusabban fejlődő településévé vált.

Nem egészségügyi okok miatt

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy a Pest vármegyei település első embere, Pásztor Béla nem egészségügyi okok miatt döntött a lemondás mellett, hanem azért, mert nemsokára betölti 85. életévét és nem szeretné, hogy önmaga és a város számára méltatlan helyzet álljon elő.

Hosszú ideje készült rá

A polgármester egy ideje már készült erre, de nem beszélt róla senkinek. Pásztor Béla a döntését a február 21-i testületi ülésen jelentette be, és a polgármesteri székből február 28-án távozik, éppen aznap, amikor betölti a 85-öt.

 „Nem illik tovább csinálni”

„Hó végén leszek 85… ezt nem illik tovább csinálni. Jöjjenek a fiatalok. Én elvégeztem a dolgomat, 58 évig. Még nem mondom, hogy annyira sérült vagyok, hogy nem tudom tovább csinálni, de nem illik már… jöjjenek a fiatalok” – szögezte le Pásztor Béla a Blikknek.

Időközi választást tartanak

A polgármesteri tisztség betöltéséről – időközi polgármester választáson – várhatóan 2023 májusában dönthetnek a veresegyháziak. Az új polgármester megválasztásáig a főállású alpolgármester, Cserháti Ferenc látja el a polgármesteri feladatokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pásztor Béla. Fotó: MTI