Kovács P. József a Magyar Televízió egyik legnépszerűbb férfi bemondója volt. 1961-ben kezdett el dolgozni a televízióban, 40 évig volt képernyőn. Ahogy fogalmaz: ő híres ember és nem celeb volt. Felesége halála után, két éve Tihanyba költözött, gyakran sétáltatja a kutyáját és várja a gyermekeit, unokáit.

Megismerte az ország

Egykor kétezer jelentkező közül válogatták be abba a 20 fős csoportba, akik a beszédtechnika mellett azt is megtanulták, hogyan üljenek, viselkedjenek, milyen legyen az arcmimikájuk, hogyan maradjanak fegyelmezettek. Aztán beindult a karrier és Kovács P. Józsefet megismerte az ország. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

30 évig volt híradós

Azt mondták, húszévesen még nem hiteles, de 25 esztendős kora után már szerepelhetett fiatal hírolvasóként. Végül 30 évig olvasott híreket a Híradóban. Jól blattolt, vagyis előzetes olvasás nélkül tudta hiba nélkül, értelmezve elolvasni a szöveget, amit kapott. 2001-ben a Magyar Televízió életműdíjával tüntették ki, ugyanebben az évben önként távozott a köztévétől. Ezt is olvasd el: “Nem foglalkoztam magammal, a panaszaimmal, csak az volt a fontos, hogy a párom egészséges legyen” – súlyos betegséggel küzd a Tihanyban élő Kovács P. József

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tört össze

„60 évesen fájdalmas volt, hogy véget ért egy szakmai pályafutás, de tudomásul is kellett vennem, hogy a bemondószakma megszűnt, megváltozott a televízió. Több lábon álltam, nem törtem össze, nem lettem céltalan, mentem tovább, csak más úton – mesélte márciusban Radnai Péter Az első influenszerek című sorozatának második évadában.

50 évig volt házas

40 év után tehát távozott a Magyar Televíziótól, ezt követően feleségével a vendéglátóiparban ért el sikereket. Mariettával 50 éven át boldogan éltek, 2020 karácsonyán elhunyt a társa, élete fele. Vigaszt két gyermeke és négy unokája nyújt azóta is Kovács P. Józsefnek. 

Tévés lett a fia is

Lánya Erasmus ösztöndíjjal Padovában tanult olasz-angol szakon, operákat és novellákat fordít, az éttermük oszlopos tagja volt. Fia hat évig élt az USA-ban, Los Angelesben diplomázott. Kovács Kristóf neve ismert televíziós körökben, különböző show-műsorok, így az Esti Showder, az Activity Show, a Szulák Andrea Show vagy a Showder Klub producere volt. 2008-ban a közkedvelt budai étterem, a Déryné bisztró tulajdonosa lett – írja a Femina.hu.

Négy alappillér

Kovács P. József életének négy alappilléreként a családdal töltött szabadidőt, a televíziózást, a versmondás és a vendéglátást nevezte meg. A versek szeretetét az unokáinak is átadta, a nyolcadik osztályos lányunokája tanárnője meghatódott, amikor tanítványa Ady Endre Karácsony című versét szavalta. 

Híres ember és nem celeb

„A televízió népszerűséget adott. Ma már celebeknek hívják a kamerák előtt állókat, akkor mi csak népszerű emberek voltunk, de hogy ki ezt hogyan használja föl, rettenetesen fontos. Én a televízióban szerzett népszerűségemet a versmondói pályámon tudtam felhasználni” – monda a volt tévés Radnai Péter műsorában.

 Tihanyban él

„Tihanyban élek már jó ideje. Itt van velem a kutyám, őt sétáltatom nap mint nap ezen a gyönyörű, hangulatos településen. A tévét nem tudom nézni, egyszerűen nem érdekel. Ha van annyi lelkierőm, olvasok, zenét hallgatok” – mondta a volt tévés.

Kőröshegyen keresztelték a gyerekeit

„Néha átnézek a túlpartra, és látom szemben Zamárdit, Földvárt és azt a tündéri települést, Kőröshegyet. Merthogy ott, abban a kis templomban kereszteltettük meg annak idején a lányunkat és a fiunkat. Csak a múltidézés maradt nekem” – mondta Kovács P. József.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kovács P. József – Forrás: Youtube/Spektrum Magyarország