Egy pesti bringás sisakkamerával rögzítette az eseményeket. Egy BKK busz háromszor megpróbálta leszorítani, még egy piros lámpán is áthajtott, végül elütötte. A buszsofőr ezt követően pökhendien hazudozott össze-vissza a biciklisnek. Az eset a Boráros tér és a Vágóhíd utca között történt.

A biciklis szerencsésen megúszta az esést, utána azonban odament a buszsofőrhöz és megkérdezte tőle, hogy „Észrevette, hogy elgázolt? Nem vettem észre” – felelte a sofőr. Ezután szóváltásba keveredtek. A Youtubeon közzétett felvételen 1:06-nál van az a pillanat, amikor a busz elüti a biciklist.

Előtte jól látszik, hogy a buszsofőr áthajt egy piros lámpán és többször is ráelőz a bringásra, aki szabályosan halad a biciklisávként is használható buszsávban, az utolsó találkozás azonban majdnem végzetesre sikerült.

A január 12-én közzétett felvételen nem csak az szerepel, ahogyan elesik a biciklis, hanem az is, hogy a történtek után odament a buszhoz.

A szóváltás során a buszos meglepően pökhendien beszélt a csaknem halálra gázolt biciklissel, aztán letagadta, hogy látta volna őt kerékpározni.

Ehhez képest nem sokkal később azt mondja, hogy “feltartotta a buszt”. Ebből pedig az következik, hogy a sofőr mégiscsak látta a bringást, vagyis tudatosan szorította le. Ez viszont már bűncselekmény kategória. Kíváncsian várjuk a BKK közleményét az ügyben.

Kiemelt kép: részlet a videóból