Ismét meghalt egy mentős koronavírusban. A ceglédi férfi a járvány második mentősáldozata. Pár nappal ezelőtt egy Békés megyei mentőápoló halt meg a vírus miatt.

Meghalt egy mentős

Újabb szomorú hírrel jelentkeztek a magyarországi mentők: közleményükben azt írják, a ceglédi mentőállomás mentőtisztje elvesztette a küzdelmet a koronavírus ellen.

A mentőszolgálat közölte a hírt

“Újabb rendkívül szomorú hírről kell beszámolnunk. Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Bajtársunk, H. Imre, a ceglédi mentőállomás mentőtisztje elvesztette a harcot, amit a koronavírus ellen vívott. Őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni Családjának és közvetlen Bajtársainak is. A küzdelmet a világjárvány ellen folytatnunk kell!” – írja Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Egy mentőápoló is meghalt

Pár nappal ezelőtt szintén a mentőszolgálat közölte, hogy egy zsadányi mentőápoló halt meg koronavírusban.

Két gyermeke volt

A Békés megyei férfi nemrég nősült, két gyermeket hagyott árván.

Ez is érdekelhet!

Epilepsziás rohamot kapott a sofőr, eszméletlenül száguldott lefelé a budai utcán, több autóba belerohant

Túlterheltek a mentősök

Az utóbbi hetekben egyre több hír jelent meg arról, hogy a mentősök emberfeletti küzdelmet hívnak a járvány elleni védekezésben.

Március óta ők tesztelnek

A járvány kezdete óta az EMMI őket bízta meg azzal, hogy a covid-gyanús betegek tesztelését elvégezzék. Emellett az életmentés is az ők feladatuk.

Több száz kilométert utaztatják a betegeket

Nemrég beszélt arról egy mentős, hogy nem ritka, hogy 150-200 kilométert is utaztatják a koronavírusos betegeket, míg szabad ágykapacitással rendelkező kórházat találnak.

Mindenhol tesztelnek az egyetemisták

Orbán Viktor péntek reggel jelentette be, hogy az operatív törzs döntött arról is, hogy a tesztelésre kirendelt egyetemisták nemcsak a kórházi, szociális otthonbeli, illetve iskolai tesztelést végzik majd, hanem a többi covid-gyanús beteg ellenőrzésében is közreműködnek majd. Vélhetően ez a mentőknek is könnyebbséget jelent majd.

Kiemelt kép: illusztráció