Döbbenetes baleset történt a 12. kerületben nem messze az onkológiai intézettől. Egy autós vezetés közben lett rosszul, tudattalanul száguldott lefelé a hegyről, több autót is összetört.

Epilepsziás roham

Elvesztette az eszméletét és tudattalanul száguldott a lejtőn lefelé egy fehér Opel Corsával az a sofőr, aki vezetés közben kapott epilepsziás rohamot a 12. kerületben. A baleset péntek délelőtt történt nem messze az Országos Onkológiai Intézettől a Raskovics és a Bíró utca sarkán.

Egyre gyorsabban ment

A férfi egyre gyorsabban száguldott lefelé a lejtős utcán, egy fakvőrendőrön is átcsapódott, majd a két utca találkozásánál nekiment egy ott parkoló Land Rover Discoverynek és egy Volkswagen passatnak.

Semmire sem emlékszik

A balesetet okozó sofőrt a mentősök emelték ki az autóból, azt mondta a helyszínre érkező rendőröknek, hogy semmire sem emlékszik.

Ez is érdekelhet!

“A ceglédi mentőállomás mentőtisztje elvesztette a harcot, amit a koronavírus ellen vívott” – pár napon belül a második mentős halt meg a járvány miatt

Rángatásra eszmélt fel

Annyit mondott még a férfi a zsaruknak, hogy a gumisnál volt és arra eszmélt fel, hogy valaki rángatja. A rángatás alatt azt értette, amikor a mentősök megpóbálták kiemelni az autóból.

Kiesett valóság

A gumis és a baleset közötti több percről semmilyen fogalma sincs- mondta a férfi. Közben megérkezett a Land Rover tulajdonosának felesége, aki azonnal szólt a férjének.

Ez is érdekelhet!

Részeg budapesti sofőr okozta a 62 éves férfi halálát Székesfehérvárnál

Úristen, mi történt!

Mint kiderült a férfi a közelben dolgozik és éppen itt parkolt a Land Roverrel. Amikor meglátta az összetört terepjárót felkiáltott: „Úristen mi történt itt” – mondta.

Vigyáztak rá az őrangyalai

A balesetet okozó férfinek a csodával határos módon szinte semmi baja sem történt, könnyebb sérülésekkel vitték kórházba, az anyagi kár azonban jelentős.

Az epilepszia

Az epilepszia az idegrendszer betegsége. A rohamok az agyban található idegsejtek nagy erejű elektromos kisüléseiből keletkeznek, ilyenkor görcsösen rángatózik a test, nagyobb rohamok esetén eszméletvesztés történhet.

Fotók: A baleset helyszínén készült felvételek – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/Gombkötő Krisztián