Méterekkel ment el egy szállodahajó egy nő mellett a Duna Budapest környéki szakaszán. Az asszony egy helyi férfinek köszönheti életét, aki éppen a parton fotózott. Az eset Dunakeszinél történt.

Adja el az ingatlanát jó áron! Hirdesse a BudaPestkörnyéke.hu portálon az ingatlanát, mutassa meg azoknak, akik pont azért olvasnak minket, mert kiköltöznének a fővárosból és még csak tájékozódnak. Az ingatlanhirdetésekhez sok extrát is adunk, részletek itt!

Egy asszony a Szentendrei-szigeten élő édesanyjához a Dunát átúszva akart eljutni. Közben szállodahajók közlekedtek a vízen. Ignéczi István éppen a parton fotózott, amikor azt látta, hogy egy hajó méterekkel a nő mellett megy el és a víz hullámzása már kezdi behúzni a furán viselkedő nőt. A férfi azonnal értesítette a vízirendőröket, akik csak 10 perc múlva tudtak volna odaérni.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

De közben közeledett egy másik luxushajó, amely már végzetes is lehetett volna. Ignéczi István ezt nyilatkozta a Dunakeszipost.hu-nak:  elég sokat vagyok vízen a Dunán is, és az Ipolyon is. Évek alatt sok szabályt, jelzést megismertem. Borulás esetén egyezményes jel a közeledő hajók számára a “kőrözés”. Mivel zászlóm nem volt, ebben az esetben az ingemet használtam.

Az volt a gond, hogy a férfi a parton állt és onnan integetett. Ahogy fogalmazott: hatalmas és véletlen szerencse, hogy az érkező második hajó kapitánya észrevett a parton és főleg, hogy hitelt is adott nekem. Az első hajó pl. semmire nem reagált, pedig neki még egy kenus még a vízről jelzett. Szerencse kellett hozzá, meg talán a kapitány tapasztalata.

A második hajó így szinte lépésben haladt el a nő mellett, így sem a hullámzással, sem a beszívással nem jelentett rá veszélyt. Ignéczi István egyébként a közelben lévő kisebb hajókat is riasztotta, valamint a rendőröket is értesítette.

Mindenki próbált segíteni, de a vízirendőrség csak 10 perc után tudott odaérni. Mi mindenesetre megkérdeztük, hogy hasonló esetben mit tehet az ember a sopánkodás helyett. A dunakeszi fotós a 107-es számot hívta, néhány szóban vázolta a helyzetet és kérte, hogy azonnal kapcsolják a vízirendészetet. Az ügyeletes vonalban maradt és bekapcsolta a közelben, de még Budapestnél lévő lévő egyik rendőrhajót és vele tudtak egyeztetni a pontos helyszínt. Utána jöttek, ahogy bírtak.

A helyszínre a rendőröknél gyorsabban ért oda  Schmidt Dénes, aki motorcsónakjából végül is kihúzta a kissé zavarodottnak tűnő nőt. Ő állítólag azt mondta, hogy édesanyjához akart átúszni a szigetre. Végül a megérkező mentősök foglalkoztak az asszonnyal, akinek a sorsáról egyelőre ennyit tudunk.

Köszönjük a képeket a Dunakeszipost.hu oldalnak, Fotó: Ignéczi István