Kolodko Art szobrászművész a Megyeri híd pesti hídfőjén helyezte el legújabb alkotását, egy összekötözött Chuck Norrist. 15 évvel ezelőtt majdnem a színészről nevezték el a hidat. A térség országgyűlési képviselője szerint Chuck Norris az a férfi, akit csak a Megyeri híd tudott legyőzni.

Névadási mizéria

A Megyeri hidat 2008. szeptember 30-án adták át. Az építmény valójában 5 híd együttese, melyek közül a legnevezetesebb a Nagy-Duna-ág felett átívelő 591 m hosszú és az ország első igazi ferdekábeles hídja.  A híd nevéről 15 évvel ezelőtt a Gazdasági és Közlekedési minisztérium kétfordulós internetes szavazást rendezett. Ennek nyomán honosodott meg egyes hírportálokon a Chuck Norris híd elnevezés, mint a szavazás egyik esélyese, ugyanis akkor nagyon mentek a színészhez kapcsolódó viccek. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ráharaptak az amerikai komikusok

A névadás körüli huzavonáról hírt kapott Stephen Colbert amerikai komikus is, aki ezután műsorában propagálta az építkezést; az országimázs terén tett érdemeinek elismerése mellett az állam képviselői siettek megjegyezni, hogy a törvény értelmében hidat csak magyar állampolgárságú és halott személyről lehet elnevezni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Közbelépett a Földrajzinév-bizottság

A szavazás első három helyezettje Stephen Colbert, John Stewart és Zrínyi Miklós lett, az eredmény végül nem vették figyelembe. A „Megyeri híd” elnevezést egy internetes szavazó javaslata alapján a Földrajzinév-bizottság adta arra hivatkozva, hogy a híd Káposztásmegyert és Békásmegyert köti össze egymással.

Több, mint egy átjáró a Duna felett

Kolodko Art legújabb alkotása, a nemrég átadott mini Chuck Norris a híd pesti hídfőjénél az egykori vicces vitára utal és persze arra, hogy a híd nem csak a pesti és a budai oldalt köti össze, hanem a humor nyelvén a világ minden részén élő embereket is összekapcsolja.

Legyőzött akcióhős

A térség fideszes országgyűlési képviselője, Vitályos Eszter azt posztolta a miniszobor felavatása kapcsán, hogy “Az ember, akit csak a Megyeri híd tudott legyőzni”. Ez igaz, hiszen az egykori akcióhős minden filmjében nyert, megverte és legyőzte a rosszfiúkat. Chack Norris kizárólag a Megyeri hidat nem tudta legyőzni.

Népszerű miniszobrok

A Megyeri híd összesen 1861 méter hosszú, Budakalász és Újpest között húzódik, és áthalad Szigetmonostor közigazgatási területén is. Építése 63 milliárd forintba került. Tervezése még 1993-ban kezdődött, az építése pedig 2006-ban startolt. A Kolodko Art egymás után készíti a Budapesten és környékén látható miniszobrait. Az alkotások többsége benne van a fővárosról szóló nemzetközi utikönyvekben, ezért sok turista látogatja meg őket. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Chuck Norris szobor a Megyeri híd pesti hídfőjénél – Forrás: Facebook/Kolodko Art