A fonott rácsvédő az elengedhetetlen kiegészítők közé tartozik, melyeket a kismama még akkor beszerez, amikor a baba még csak a pocakjában van. Nem csoda, hogy ilyen fontos, hiszen a kicsi számára biztonságot és védelmet nyújt. Nagyon sok fajta rácsvédő létezik, melyek közül a fonott alternatíva örvend a legnagyobb népszerűségnek.

Ha még csak most szerzed be magatoknak, akkor nagyon nehéz elképzelni, hogy ez a rendkívül praktikus darab egy nap feleslegessé válik majd. Ha a beszerzés előtt állsz, akkor a Peekabooshop.hu által kínált rácsvédők között érdemes körülnézni. Akár most szerezted be, akár már nagyobb a babád és nem igazán tudod használni, van pár hasznos tippünk számodra!

A legfőbb funkció

A fonott rácsvédő a kiságy egyik elengedhetetlen kiegészítője, melynek legfőbb feladata, hogy megvédje a babát attól, hogy beverje a kezét vagy a lábát az ágyrácsba. A megfelelő darab kiválasztása gyakran okoz fejtörést, azonban közel sem olyan bonyolult, mint azt sokan gondolják, csak a hosszra, méretre, színre és a mintára kell nagy hangsúlyt fektetni a döntés során.

Ez a kedves kis kiegészítő bármely kiságyat képes feldobni. Ráadásul a kiságy és a babaszoba dekorációjának harmóniáját is megteremtheti. Ízlés és elképzelés dolga leginkább, hogy milyen színű és mintájú darab mellett döntesz.

A rácsvédő új élete

Hamar eljön az az időszak, amikor a rácsvédő gyakorlatilag feleslegessé válik, mert már nem kell attól félni, hogy a gyerek beveri a kezét-lábát. Ezután gyakorlatilag csak megszokásból lesz az ágyban. Ekkor általában alvókává válik a rácsvédő, melynek oka, hogy nagyon jó érzés ölelgetni, hiszen olyan, mint egy kellemes tapintású plüss.

Egyéb hasznos alternatívák

Ha úgy látod, hogy a gyerek nem szívesen alszik vele, vagy csak másként szeretnéd hasznosítani a rácsvédőt, akkor több opció is szóba jöhet. Például tű és cérna vagy szalag felhasználásával akár egy ízléses díszt is lehet belőle készíteni. Például fogd meg a rácsvédő egyik végét és kezdd el csigává feltekerni. Ekkor egész nyugodtan énekelhetitek a népszerű gyerekdalt, a “Tekeredik a kígyó, rétes akar lenni…” kezdetűt, ha ketten csináljátok gyermekeddel. Ha feltekertétek, akkor egy színes szalaggal kössétek össze.

Ha a gyerek szeretne a rácsvédővel aludni, akkor ha az egyik végére varrsz két gombot, középre pedig egy kis szalagot, akkor már el is készül az alvós kígyó.

De akár derékpárnának is használhatod, esetleg az autóban vagy a kanapén is új életet lehelhetsz belé. Gyakorlatilag csak a kreativitásodtól függ, hogy hogyan és milyen módon hasznosítod a fonott rácsvédőt.

De akár el is ajándékozhatod egy kedves ismerősödnek, aki anyai örömök elébe néz. Egy biztos, kidobni nem kell, hiszen rendkívül hasznos kis kiegészítő, mely egy kis kreativitással tovább élhet valamilyen más formában.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: peekabooshop.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.