A GoldenPeaks Capital („GPC”), Európa egyik leggyorsabban növekvő független zöldenergia-termelője sikeresen megkötötte Magyarország legnagyobb HTM ügyletét. A megállapodást a Faerch Grouppal, a körkörös, többcélú élelmiszer-csomagolások vezető szállítójával írták alá, a LevelTen Energy és a Reel támogatásával.

A GoldenPeaks Capital elnöke és alapítója, Adriano Agosti, az alábbi módon nyilatkozott: “Ez a lépés mérföldkövet jelent a megújuló energiaforrások kelet-európai kiépítésében és megerősítésében betöltött vezető szerepünkben. Számtalan sikeresen megvalósított kelet-európai projekt után ez nem csak a GoldenPeaks legnagyobb magyarországi projektje, de az ország történetének egyik legnagyobbja is.”

A 12 évre szóló, fizikai termeléstől függően fizetett HTM várható termelése 15 GWh/év, mely összesen körülbelül 180 GWh zöld áramot jelent a megállapodás teljes időtartama alatt.

A hatékonyság szemléltetéseként 15 GWh/év körülbelül 3900 tonna CO2-t takarít meg évente a HTM révén, ami körülbelül 10 000 EU állampolgár háztartási áramfogyasztásából származó éves CO2 kibocsátásának ellensúlyozásával egyenértékű.

A Faerch Group integrált újrahasznosítási képességű körkörös, többcélú élelmiszer-csomagolások vezető szállítója. A fizikai HTM-re szóló ügyletet a világ legnagyobb HTM piacát üzemeltető LevelTen Energy és a Reel, egy újgenerációs áramszolgáltató támogatta.

Tom Sand-Kristensen, a Faerch Group pénzügyi igazgatója a következőket nyilatkozta: “A Faerch Group büszke arra, hogy a GoldenPeaks Capital, a LevelTen Energy és a Reel együtt dolgozhatott ezen az ügyleten, mivel ez a 15 GWh/év 12 évre szóló napelemes HTM megbízható, költséghatékony megújuló energiát biztosít a Faerch magyarországi telephelyei számára, ez pedig egy újabb jelentős mérföldkő a megújuló energiával kapcsolatos stratégiánkban, amelynek célja, hogy minden telephelyünket további megújuló energiával lássa el HTM-eken keresztül.” 

Anders Engtoft Meldgaard, a Reel minőségbiztosítási vezetője és társalapítója így nyilatkozott: “Büszkék vagyunk arra, hogy támogathattuk a Faerch céget ebben a Magyarországon úttörő jellegű HTM megkötésében. Ez az ügylet tökéletesen illeszkedik a Reel küldetéséhez, amely új módot teremt a vállalatok számára a villamosenergia-vásárlásra, és felgyorsítja a megújuló energiára való átállást .” 

Flemming Sørensen, a LevelTen Energy európai alelnöke a következőket nyilatkozta: “A LevelTen Energy büszke arra, hogy szakértelmével hozzájárulhatott ehhez a mérföldkőnek számító ügylethez és nagy örömünkre szolgál, hogy a LevelTen Energy Marketplace össze tudta kötni ezeket az iparág-vezető vállalatokat, és lehetővé tette számukra, hogy HTM-et írjanak alá egy növekvő piacon, nagyon kompetitív környezetben. Bízunk benne, hogy továbbra is támogathatjuk a fejlődést barátainkkal a Faerch Group, a GoldenPeaks és a Reel cégeknél.”

Az elmúlt hónapokban a GoldenPeaks Capital több energiavásárlási megállapodást (HTM) kötött Kelet-Európában olyan vállalatokkal, mint a Google, a Reckitt és a Mondelēz International, megújuló energia biztosításával és eszközalapú zöld tanúsítványok nyújtásával segítve e vállalatokat szén-dioxid csökkentési céljaik elérésében.

A GoldenPeaks Capital még erősebben elkötelezett amellett, hogy a magyar vállalatok dekarbonizációs törekvéseit is segítse, ezzel támogatva őket a zöld energiaforrásokra való átállásban, és érdemben hozzájárulni fenntarthatósági céljaik eléréséhez. A vállalat ambiciózus tervei között szerepel az országban való terjeszkedés, versenyképes, rugalmas, hatékony és ügyfélközpontú megoldásokat hozva a piacra.

A GoldenPeaks Capital nemrég díjat kapott zöld elkötelezettségéért: a Moody’s a legmagasabb fenntarthatósági minőségi pontszámot (SQS1) adta a zöld kötvény-keretrendszerükre.

A LevelTen Energy cégről

A LevelTen Energy biztosítja a tiszta energiával kapcsolatos tranzakciók felgyorsításához szükséges piactereket, szoftvereket, automatizált elemzéseket és szakértelmet. A LevelTen Platform a világ legnagyobb online csomópontja a megújuló energiát vásárlók, eladók, tanácsadók, eszköztulajdonosok és finanszírozók számára. A Platform magában foglalja a LevelTen Energy Marketplace-t, mely hozzáférést ad több ezer energiavásárlási ajánlathoz 28 észak-amerikai és európai országban. Tartalmazza továbbá a LevelTen Asset Marketplace-t, mely több mint 850 megújuló energia projektfejlesztőt és tulajdonost hoz össze, online eszközöket és szakértelmet biztosítva az eszközök vásárlásához, eladásához és finanszírozásához Észak-Amerikában és Európában. A LevelTen és partnerei közös célja az energiaátállás felgyorsítása. További információért látogassa meg a LevelTenEnergy.com oldalt. #OneGoal

A GoldenPeaks Capital cégről

A GoldenPeaks Capital napelemes rendszerek építésére és üzemeltetésére szakosodott vállalat, Lengyelország és Magyarország egyik legnagyobb fotovoltaikus rendszerének tulajdonosa. A GoldenPeaks Capital tovább szeretné növelni a megújuló energia kelet-európai iparága átalakításának ütemét azáltal, hogy a GPC valamennyi ágazatának – többek között a projektfejlesztés és tervezés, finanszírozás és strukturálás, az ellátási lánc kezelése, építés és üzembe helyezés, eszközüzemeltetés, valamint a kereskedelmi- és energiaértékesítés – zökkenőmentes integrációját elősegítse, biztosítva a megfelelő módszertan, etika és célok felbecsülhetetlen értékű összehangolását. A vállalat a fotovoltaikus kapacitások vezető tulajdonosa Közép- és Kelet-Európában, és a közelmúltban jelentős, fejlesztés alatt álló napenergia-projektekkel terjeszkedett Magyarországon.

www.goldenpeakscapital.com

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a goldenpeakscapital.com oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.